Зимовий салат зі скумбрії з овочами в томаті "Рибка моя"

Всім привіт!

Вирішила подарувати Вам ще один свій улюблений рецепт. Оскільки консервування на зиму зараз вже у всіх в самому розпалі — записуйте! Магазинні «кільки в томаті» і прочіе- відпочивають!

Салат не складний у приготуванні (не люблю, коли потрібні додаткові стерелізація — тут цього немає!), Смачний само собою, дуже ситний і зручний, як «ссобойку».

Це один з небагатьох рецептів, які я закриваю щороку (і найчастіше не одну закладку). І завжди весь з'їдається. І його я готую навіть в ті сезони, коли відмовляюся від консервування всього іншого з якихось причин.

Прошу вибачення за відсутність проміжних фото. Але в цьому сезоні я його ще не закривала, а в минулому я ще з Вами знайома не була! Це баночка з минулого року. Ось дістали, відкрили і я зрозуміла, що потрібно ділитися!

складові

помідори 3 кг
морква 2 кг
цибуля 1 кг
перець болгарський 1 кг
риба с / м (краще скумбрія), можна будь-яку іншу з подібних (навіть кільку!) 2 кг
масло рослинне 150-300 мл
цукор 100 г
оцет 9% 200 мл
сіль 2 ст. л. приблизно — спробуєте
спеції (будь-які!): л. лист, перець духмяний, гострий, горошок. коріандр, хмелі — сунелі

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

1. 3 кг. помідорів (пропустити через м'ясорубку).

2. 2 кг. моркви (потерти на «корейської тертці» або порізати соломкою.)

3. 1 кг. лука (порізати півкільцями.)

4. 1 кг. перцю болгарського (півкільцями або соломкою.)

5. 2 кг. с / м риби (краще скумбрії), можна будь-яку іншу з подібних (навіть кільку!), але як показала практика скумбрія зручніше в обробленні, та й смачніше. (Беру зазвичай на опті відразу блок- і дешевше набагато, і салатик досхочу!)

6. Масло растітельное- 300 мл. (Я завжди беру не більш 200, а то і 150- мені вистачає.)

7. Цукор 100 р

8. Оцет 9% — 200 мл.

9. Сіль-2 ст. л. пріблізітельно- спробуєте.

10. Спеції (будь-які!) — л. лист, перець духмяний, гострий, горошок. Коріандр, хмелі- сунелі. Загалом все, що любите Ви!

готуємо:

Рибу зварити окремо в підсоленій воді. Як охолоне, розібрати від кісток і поламати на шматочки.

Нарізані овочі покласти в томат і кип'ятити 30 хвилин (якщо помідори не досить стиглі, то додайте 0,5 л. Томатної пасти).

Через 30 хвилин додайте до овочів підготовлену рибу, масло, сіль, цукор, оцет, спеції (будь-які, на свій смак, якщо хочете і скільки хочете).

Кип'ятіть разом з рибою ще 20-30 хвилин. Поїжте і відрегулюйте сіль по своєму смаку. Потім гарячим розливаєте в стерильні банки, закочує, перевертаєте, укутиваете- все, як завжди.

Я зберігаю в льосі. Варто чудово! Ніколи ніяких ексцесів не було! Закуска- шикарна! Як швидкий вечерю до відвареної картошке- розігріли, і будь ласка! Як готова закуска «до шашлику» на пікніку! Як «ссобойчік» — у кого чоловіки ходять в зміну або по добі. Тільки на риболовлю мужикам з собою не давайте! (А то клювання не буде!)