Жайворонки (пісні булочки)

Таких жайворонків печуть в Великий пост, в день пам'яті 40 мучеників Севастійських (22 березня).

складові

Для пісного дріжджового тіста
вода 500 мл
мука 900-1000 г
дріжджі свіжі 30 г
цукор 0,5-0,75 склянки
ванільний цукор 1 ч.л.
сіль 1 ч.л.
рослинна олія 0,5 склянки
родзинки для прикраси
рослинне масло або солодкий чай для змазування булочок

Загальна інформація

Загальний час приготування

6 ч

Активне час приготування

2 ч
0 хвилин

Складність

Середній

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Приготувати дріжджове тісто.

Готове тісто розкачати в джгут і розділити його на 40 рівних частин.

Кожен шматочок тіста розкачати в джгут довжиною ~ 15 см.

Жайворонки (пісні булочки) фото до рецепту 1

Зав'язати палять вузлом, надаючи одному кінчика форму головки птиці.

Жайворонки (пісні булочки) фото до рецепту 2

Жайворонки (пісні булочки) фото до рецепту 3

Жайворонки (пісні булочки) фото до рецепту 4

Інший кінчик трохи розплющити і зробити кілька надрізів у вигляді хвостика птиці.

Жайворонки (пісні булочки) фото до рецепту 5

Зробити очі з родзинок (розрізати родзинку на кілька частин).

Жайворонки (пісні булочки) фото до рецепту 6

На змащене маслом деко викласти жайворонків і поставити в тепле місце, щоб жайворонки трохи піднялися.

Жайворонки (пісні булочки) фото до рецепту 7

Коли жайворонки підійдуть, змастити їх рослинною олією або солодким чаєм.

Випікати булочки ~ 20-25 хвилин при температурі 180 ° С.

Готових жайворонків зняти з дека, покласти на дерев'яну поверхню, злегка збризнути водою, накрити рушником і залишити відпочити на ~ 10-15 хвилин.

Приємного вам апетиту!