Закуска з баклажанів з помідорами і часником

складові

баклажани (середні) 2 шт
помідори 4-5 шт
часник 2-3 зубчики
зелень кінзи або петрушки
рослинне масло для смаження
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

1 ч
10 хвилин

Активне час приготування

40 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

4-5

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Баклажани вимити, обсушити і нарізати кружальцями, товщиною 5-7 мм.

Гуртки баклажанів посолити крупною сіллю і залишити на 30 хвилин, щоб вони пустили сік.

Баклажани промити холодною водою і віджати зайву рідину.

Помідори вимити, обсушити і нарізати кружальцями.

Зелень вимити, обсушити і дрібно порубати.

Часник очистити і пропустити через часниковий прес або розчавити зубчик часнику, притиснувши його плоскою стороною широкого ножа, потім дрібно порубати.

На розігріту з рослинною олією сковороду викласти баклажани і смажити на середньому вогні 3-4 хвилини (повинна вийти рум'яна кірочка).

Закуска з баклажанів з помідорами і часником фото до рецепту 1

Баклажани перевернути і обсмажувати ще ~ 3-4 хвилини, до готовності.

Обсмажені гуртки можна розкласти на паперовій серветці, щоб вбралося зайве масло.

Баклажани викласти на блюдо, чергуючи, з кружками помідорів, посипати часником і зеленню.

Порада. Цю страву можна зберігати кілька днів у холодильнику, якщо викласти в невелику каструлю шарами: баклажани, зверху викласти гуртки помідорів, посипати сіллю, перцем, рубаним часником і зеленню. Таким чином продовжувати викладати овочі, чергуючи шари. Баклажани просочаться помідорним соком, і блюдо буде ще смачніше.

Закуска з баклажанів з помідорами і часником фото до рецепту 2