Яблучний тарт (класичний)

Класична, дуже смачна, ніжна і розсипчаста випічка на Вашому столі!

Затишного, вам, осіннього чаювання! 2615.png? V = 2.2.5

складові

Для пісочного тіста
мука 238 г
вершкове масло 124 г
цукрова пудра 85 г
борошно мигдальна 31 г
яйця 43 г
сіль на кінчику ножа
Для яблучного компоті
яблука, типу Голден або Гренні (великі) 3-4 шт
вершкове масло 20 г
цукор 50-60 г
ваніль 1 стручок
Для декору з яблук
яблука, типу Голден або Гренні (великі) 3 шт
сік лимона 1 ст.л.
вершкове масло 20 г
цукор 1-1,5 ч.л.

Загальна інформація

Загальний час приготування

8 ч

Активне час приготування

1 ч
0 хвилин

Складність

Середній

Кількість порцій

6

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Підготувати інгредієнти.

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 1

Приготувати пісочне тісто.

Пісочне тісто краще готувати напередодні, наприклад, з вечора.

Замісити тісто і розкачати між двома шарами пергаменту або двома силіконовими килимками, до товщини 5 мм.

Прибрати в холодильник на 4 години або на ніч.

Охолоджене тісто розкачати між двома силіконовими килимками або пергаментом, до товщини 2-3 мм.

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 2

Акуратно викласти тісто в підготовлену кільце для тарта і обрізати надлишки тесту.

Наколоти тісто виделкою.

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 3

На кожному етапі пісочне тісто потрібно добре охолоджувати.

Духовку розігріти до 190 ° C.

Поставити в духовку тарталетки і відразу знизити температуру до 180 ° C.

Випікати близько 25 хвилин, до рум'яності.

Готову тарталетку вийняти з духовки і остудити.

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 4

приготувати яблучне компоті.

Яблука вимити, вирізати серцевину і очистити від шкірки.

Нарізати яблука кубиками, зі стороною 1х1 см.

Стручок ванілі розрізати вздовж і маленьким ножем вишкребти насіння.

Яблука скласти в сотейник, додати насіння ванілі разом з самим стручком і нарізане маленькими кубиками вершкове масло.

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 5

Влити в сотейник трохи питної води, буквально стільки, щоб вода покривала дно сотейника.

Готувати, зрідка перемішуючи, близько 10-15 хвилин, поки яблука не стануть м'якими (при цьому кубики яблук повинні зберегти свою форму).

Всипати цукор, за смаком, і продовжувати готувати до випаровування рідини.

Перекласти яблучне компоті в пластиковий контейнер і остудити.

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 6

Потім видалити стручок ванілі, промити його в чистій воді і можна помістити в банку з цукром, щоб вийшов натуральний ванільний цукор.

У спечену тарталетки викласти яблучне компоті (не заповнювати тарталетку яблуками щільно, щоб під час випікання вона не тріснула).

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 7

підготувати яблука для декору.

Яблука вимити, видалити серцевину, зрізати шкірку і розрізати яблука навпіл.

Нарізати яблука тонкими скибочками, однакового розміру (краще скористатися для цього Ломтерізки, напр. Типу терки Бернера).

Скропити яблука соком лимона.

Викласти скибочки яблук на тарталетки, трохи внахлест.

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 8

Всього викладаємо 2-3 ярусу яблучних скибочок.

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 9

Зверху яблука посипати невеликою кількістю цукру і розкласти кубики вершкового масла.

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 10

Випікати при температурі 180 ° C близько 40-50 хвилин, до рум'яності тарталетки і легкої карамелізації яблук.

Готовий тарт вийняти з духовки і повністю остудити.

Змастити яблучний тарт підігрітим абрикосовим джемом (або нейтральною глазур'ю), за допомогою пензлика.

Це робиться для того, щоб яблука не завітрились і з'явився апетитний блиск.

Чудовий яблучний тарт готовий! Залишилося тільки застелити стіл скатертиною, поставити гарний чайник з тонкого фарфору, чашки з блюдцями і … насолоджуватися теплим родинним спілкуванням за шматочком чудового домашнього яблучного пирога! 😉

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 11

Яблучний тарт (класичний) фото до рецепту 12

Приємного вам апетиту!