Варення желе з червоної смородини — сімейний рецепт

Ароматне красиве смачне і варення — чудова заготовка на зиму. Хочу поділитися нашим сімейним рецептом желе з червоної смородини. Три мої спроби до цього були невдалими, в той же час моя мама готувала желе і у неї все чудово виходило.

Провівши невеликі дослідження, ми прийшли до висновку, що справа не в смородині і не в цукрі, а в самій соковижималці. Мої батьки досі користуються старою радянською соковижималкою. Макуха після неї залишається дуже сухий. Я ж видавлювала сік, користуючись сучасною технікою. Макуха був дуже вологим і вичавлений сік не желіровать.

В цьому році я вирішила зробити желе з червоної смородини по-старому, без застосування соковижималки.

складові

смородина червона 1 кг
цукор 1 кг

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

Підготувати і простерилізувати банки за обсягом (приблизно 1100 мл).

Добре вимити ягоди і видалити зіпсовані.

Варення желе з червоної смородини - сімейний рецепт фото до рецепту 1

Сміливо перемішати червону смородину з цукром до виділення соку.

Можна взяти толкушку для пюре і прискорити процес.

Включити сильне нагрівання і поставити ягоди на плиту.

Засікти 10 хвилин і варити весь час помішуючи до розчинення цукру.

Коли почнеться піноутворення заважати інтенсивно і по можливості не зменшувати нагрів.

Після закінчення 10 хвилин вимкнути нагрів і зняти піну.

Варення желе з червоної смородини - сімейний рецепт фото до рецепту 2

Процідити гаряче варення через сито в чисту миску або каструлю.

Ще раз зняти піну, перемішати і розлити по банках.

Кришками не закривати до повного охолодження.

Коли желе охололо закрити банки чистими сухими кришками або пергаментом.

Зберігається таке желе може без холодильника, в сухому прохолодному місці.

Приємного апетиту.

Варення желе з червоної смородини - сімейний рецепт фото до рецепту 3

Автор записи: Пані Ірина