Варення з м'яти з лимоном

Не так давно я спробувала м'ятна варення в гостях у своїх знайомих і почала сама його варити. Багато його не з'їси, але пару баночок в холодильнику тримати потрібно: трохи полити пломбір, просочити коржі бісквіта, додати в масляний крем і обов'язково ложечку в чай! Сьогодні я хочу Вам розповісти, як я заготовлював м'ятна варення з лимоном про запас.

складові

для приготування варення
м'ята 300 г
лимон 2 шт
вода 600 мл
цукор 600 г

Загальна інформація

Загальний час приготування

14 ч

Активне час приготування

25 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

6

кухня

Італійська

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

М'яту ретельно миємо в проточній воді. Листя і ніжні стебла подрібнюємо. Лимон миємо й нарізаємо кружечками. Маленьку каструлю заповнюють м'ятою і лимоном. Додають воду. Суміш кип'ятять протягом 15- 20 хвилин, відставляють убік для охолодження. Каструлю закривають кришкою і ставлять в холодильник на 12 годин. За цей час склад настоїться, стане терпким. Готують три шари марлі і проціджують м'ятно-лимонний відвар. Переливають рідину в каструлю, додають цукор, розмішують і кип'ятять 15 хвилин.

Варення розливають по банках, закривають кришками. М'ятна варення з лимоном готово! Зберігають варення в холодильнику. Велика частина вітамін піде разом з кип'ятінням в процесі варіння, але зате це варення можна додавати в чай ​​замість лимона і трав, можна просто вживати в прикуску з млинцями і оладками, додавати в пироги і т.д.

Цим варенням можна, так само, здивувати своїх гостей, іменинників і, звичайно ж, самих себе. Іншими словами, варення володіє незвичайним, оригінальним смаком, хоча і на шкоду користь. Докладний процес приготування дивіться на відео. Приємного вам апетиту!