Варення з лісових суниць

Хочу поділитися рецептом варення з лісових суниць, яка в цьому році у нас в достатку.

складові

суниця (або полуниця) 1 склянка
цукор 1 склянка

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Варення з лісових суниць фото до рецепту 1

При варінні варення я не користуюся вагами, я беру стакан на стакан, тобто на склянку з гіркою ягоди стакан цукру, воду не додаю.

Ягоди перебрати, (заняття треба сказати стомлююче обірвати все хвостики) і засипати цукром, залишити години на 4-5,

Варення з лісових суниць фото до рецепту 2

щоб ягода пустила сік, після чого поставити варення на плиту і довести до кипіння, кип'ятити не більше 2 хвилин при слабкому кипінні і відключити години на 2-3 (я в перший раз залишила на ніч), т. к. закип'ятити пізно ввечері. За цей час ягідки наситяться солодким сиропом і не будуть жорсткими. Потім варення знову довести до кипіння, піпятіть 2 хвилинки, знову відключити і залишити на 2-3 години, після чого в останній раз ставимо варення на газ кип'ятимо знову 2 хвилини і гарячим розливаємо по стерильним баночках і закочує кришкою. В такому варення ягідки розташовуються по всьому сиропу, що не спливають догори, сироп виходить густий.