Варення з груш

складові

груші 1 кг
цукор 4,5 склянки
вода 3 1 / 4 склянки

Загальна інформація

Загальний час приготування

48 ч

Активне час приготування

1 ч
0 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

8-10

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Взяти сорт груш, який при варінні не сильно розварюється.

Груші можна варити цілими, нарізаними половинками або четвертинками, видаливши серцевину. Підготовлені груші варити в підкисленою воді 8-15 хв і відразу охолодити в холодній воді.

Потім залити гарячим сиропом, приготованому з цукру і води, в якому варилися груші.

Варення з груш фото до рецепту 1

Поставити на 3-4 години в прохолодне місце, знову варити 3-4 хв, після чого вистояти 10-12 годин. Варіння з вистоюванням повторити 3-4 рази, поки груші не стануть прозорими.

В кінці варіння можна додати 1-2 г ванільного цукру і 1-2 чайні ложки розчину лимонної кислоти.

Рада

1 ложку кристалічної лимонної кислоти розчиняють в 2 ложках гарячої води і отриманий розчин використовують при виготовленні заготовок, дозуючи його краплями або чайними ложками (в 1 чайній ложці розчину кислоти 50 — 55 крапель). Сік з одного лимона відповідає приблизно 5 г кристалічної кислоти, або двом чайних ложок розчину її.

Готові зварені фрукти треба перекласти ложкою в чисті скляні або керамічні банки і залити гарячим сиропом.

Рада

Банки не слід відразу закривати кришками, так як гаряча пара буде конденсуватися на кришці у вигляді крапель, які потім покривають поверхню варення, що негативно відіб'ється на зберіганні. Банки треба накрити марлею, а після охолодження закатати кришками.

Приємного вам апетиту!

Варення з груш фото до рецепту 2