Вареники з картоплею (пісні)

складові

Для тесту
мука 300 г (+ трохи на підпис)
вода 180 мл
рослинна олія 1-2 ст.л.
сіль 1 ч.л. без гірки
Для начинки
картопля 6 шт
сушені лісові гриби (за бажанням) 15 г
цибуля ріпчаста 3 шт
рослинна олія
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

2 ч

Складність

легкий

Кількість порцій

6-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

приготувати тісто для вареників.

У миску просіяти борошно, додати сіль і рослинне масло, влити воду.

Перемішати дерев'яною ложкою і замісити тісто.

Вимісити тісто на столі близько 3-5 хвилин, загорнути в харчову плівку або накрити мискою і залишити вилежатися 40-60 хвилин при кімнатній температурі.

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 1

приготувати начинку.

Сушені гриби покласти в миску, залити окропом і залишити на 20-30 хвилин (можна залити гриби звечора холодною водою).

Гриби промити, покласти в каструлю і залити процідженим через кілька шарів марлі грибним настоєм (або водою).

Довести до кипіння і відварити близько 30 хвилин.

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 2

Гриби вийняти шумівкою, остудити і дрібно нарізати.

Рада 1. На грибному відварі можна приготувати суп.

Рада 2. Замість сушених грибів можна взяти заморожені лісові гриби або печериці. Лісові гриби можна відварити, а печериці відварювати не потрібно — їх потрібно обсмажити.

Картоплю очистити, покласти в холодну воду, посолити і довести до кипіння.

Зняти піну, зменшити вогонь і варити при слабкому кипінні близько 40-60 хвилин, до м'якості.

Картопля вийняти шумівкою і розім'яти в пюре.

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 3

Картопляний відвар зберегти і, при необхідності, додати трохи в пюре.

Лук очистити і нарізати дрібно або четвертькольцами.

У сковороді розігріти олію, викласти цибулю, трохи посолити, поперчити і обсмажити до м'якості.

Додати нарізані відварені гриби і обсмажити разом 2-3 хвилини.

Додати гриби з цибулею в картопляне пюре.

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 4

Посолити, поперчити, за смаком, і перемішати.

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 5

Тісто розкачати в тонкий пласт (при необхідності, робочу поверхню трохи подпиліть борошном).

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 6

Склянкою вирізати кружки.

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 7

На кожен гурток покласти начинку і защипати краї.

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 8

Можна защипати край «мотузкою» (дивіться фото).

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 9

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 10

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 11

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 12

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 13

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 14

У каструлю з великою кількістю киплячої підсоленої води покласти вареники і акуратно перемішати, щоб не прилипли до дна каструлі.

Після того як вареники спливуть варити близько 5-7 хвилин при слабкому кипінні.

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 15

Готові вареники вийняти шумівкою і викласти на тарілку.

За бажанням подати вареники зі смаженою цибулею і полити олією, в якому смажився цибулю.

Вареники з картоплею (пісні) фото до рецепту 16

Приємного вам апетиту!