Торт "Їжачок"

складові

Для бісквітного тіста
яйця 6 шт
цукор 1,5 склянки
мука 1 склянка
картопляний крохмаль 0,5 склянки
Для масляного крему з какао
вершкове масло 300 г
згущене молоко 12 ст.л. (~ 2 / 3 банки)
какао 1-3 ст.л.
Для шоколадної глазурі
вершкове масло 20-30 г
какао 1 ст.л.
цукор 1-1,5 ст.л.
крем 1 ст.л.
Вишневе варення 1-3 ст.л.
грецькі горіхи 70-100 г
коньяк 1 ст.л.
згущене молоко 1 / 3-1 / 2 банки
різнобарвне драже
ягоди для прикраси

Загальна інформація

Загальний час приготування

22 ч

Активне час приготування

2 ч
30 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

6-8 шматочків

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Приготувати бісквіт (можна приготувати шоколадний бісквіт, додавши в тісто трохи какао).

Бісквіт охолодити і витримати не менше 8-12 годин (витримати потрібно для того, щоб бісквіт не розмокає від просочення сиропом).

приготувати масляний крем зі згущеним молоком і какао.

Міксером, збити розм'якшене вершкове масло.

Потім, додаючи, по столовій ложці, ввести згущене молоко.

Поступово додати в крем, не припиняючи збивання, просіяне через ситечко, какао.

Збити крем до пишної однорідної маси.

Торт & quot; Їжачок & quot; фото до рецепту 1

Крем розділити на 2 частини: 1 / 3 частина крему відкласти для бісквіта, а залишився крем відкласти для прикраси.

Бісквітний корж подрібнити в блендері або натерти на тертці.

Торт & quot; Їжачок & quot; фото до рецепту 2

У велику чисту миску або каструлю покласти: 1-3 столові ложки вишневого варення разом з ягодами, рубані волоські горіхи, 1 столову ложку коньяку, 1 / 3 частина масляного крему з какао, поступово підсипати бісквітні крихти і добре перемішати масу руками.

Потім поступово влити стільки згущеного молока, щоб по консистенції бісквітні крихти стали трохи в'язким і з них можна було ліпити (~ 1 / 3-1 / 2 банки згущеного молока).

Порада. краще не висипати відразу все крихти в один захід, а підсипати їх поступово, так як якщо маса виявиться занадто рідкою, в неї можна буде підсипати трохи крихт і отримати масу потрібної консистенції; якщо ж маса буде надто густий, можна додати ще трохи згущеного молока.

Торт & quot; Їжачок & quot; фото до рецепту 3

Порада. За бажанням, в бісквітні крихти можна додати тертий шоколад; коньяк можна не додавати.

Отриману масу викласти на блюдо або Тортниці, формуючи, фігуру їжачка, добре пригладити руками і розрівняти.

Торт & quot; Їжачок & quot; фото до рецепту 4

приготувати шоколадну глазур.

У каструльку покласти шматочок вершкового масла, додати сметану, цукор і какао — добре перемішати.

Варити на повільному вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться, а суміш не стане однорідною. Чи не кип'ятити.

За допомогою пензлика або ложки, нанести глазур на «мордочку» їжачка.

Торт & quot; Їжачок & quot; фото до рецепту 5

Що залишився масляний крем нанести на «тулуб» їжачка у вигляді колючок (для нанесення крему я використовувала насадку «зірочка»).

Торт & quot; Їжачок & quot; фото до рецепту 6

Носик і оченята зробити з драже.

На спинку їжачка можна покласти: ягоди з варення або свіжі ягоди вишні і полуниці; половинки волоських горіхів, випечені маленькі грибочки або яблучка і т.п.

Для просочення торт прибрати на ніч у холодильник.

Порада. Полунички і листочки для прикраси даного торта зроблені з мастики з маршмеллоу.

Торт & quot; Їжачок & quot; фото до рецепту 7

Приємного вам апетиту!