Торт "Павлова"

Цей торт не залишить Вас байдужими!)))

складові

для меренги
яєчні білки (кімнатної температури) 4 шт
цукор 180 г
ванільний цукор 10 г
крохмаль кукурудзяний 3 ч.л.
білий винний оцет 1 ч.л.
сік лимона 0,5 ч.л.
для крему
жирні вершки (35%) 250 мл
цукрова пудра 1-2 ч.л.
ягідне асорті

Загальна інформація

Загальний час приготування

2 ч
15 хвилин

Активне час приготування

45 хвилин

Складність

Середній

Кількість порцій

4

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Деко застелити пергаментним папером і намалювати олівцем на пергаменті одну велику або дві малих кола (діаметр кола залежить від бажаного діаметру торта або невеликих тортиків).

Перевернути пергамент, щоб слід від олівця опинився внизу, а зі зворотного боку було видно контури кола.

Цукор разом з ванільним цукром насипати в чашу блендера і подрібнити — потрібно отримати невеликий цукровий пісок.

Відкласти 3 чайних ложки цукру і перемішати разом з крохмалем.

Білки вилити в миску і додати сік лимона.

Збивати білки на середній швидкості міксера до м'якої пишної піни.

Торт & quot; Павлова & quot; фото до рецепту 1

Не припиняючи збивання, невеликими порціями, всипати цукор.

Коли доданий весь цукор, збільшити швидкість міксера і збивати білки до «пташиного дзьоба» (збиті білки при нахилі миски не повинні з неї виливатися, а з віночка звисати гнучкий «хвостик», який плавно загинається в, так званий пташиний дзьоб).

Торт & quot; Павлова & quot; фото до рецепту 2

На поверхню меренги (збитою білкової маси) насипати крохмаль разом з цукром і влити винний оцет.

Торт & quot; Павлова & quot; фото до рецепту 3

Акуратно складають рухами знизу-вгору, перемішати меренгу широкої лопаткою так, щоб всі інгредієнти перемішалися.

Торт & quot; Павлова & quot; фото до рецепту 4

Викласти меренгу на деко за розміром окружності / кіл, намагаючись, щоб краю меренги були вище, ніж її середина.

Торт & quot; Павлова & quot; фото до рецепту 5

Випікати меренгу ~ 1-1,5 години в заздалегідь нагрітій до ~ 90-100 ° C духовці.

Меренга повинна зверху покритися хрусткою скоринкою, а всередині залишатися м'якою.

Готові меренги перенести на решітку разом з пергаментом і залишити до повного охолодження.

Приготувати збиті вершки.

Торт & quot; Павлова & quot; фото до рецепту 6

Ягоди промити і добре обсушити від вологи.

Меренгу акуратно перекласти на блюдо.

В середину меренги викласти збиті вершки і прикрасити торт свіжими ягодами.

Торт & quot; Павлова & quot; фото до рецепту 7

Приємного вам апетиту!