Соте з баклажанів з помідорами

складові

баклажани 2 шт
помідори 4-5 шт
болгарський перець 1 шт
часник 2-3 зубчики
цибуля ріпчаста 1-2 шт
морква 1-2 шт
зелень петрушки, кінзи, базиліка
рослинне масло для смаження
сіль
перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

1 ч
20 хвилин

Активне час приготування

50 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

4-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Баклажани вимити, обсушити і нарізати кружальцями.

Помідори вимити і нарізати кружальцями.

Соте з баклажанів з помідорами фото до рецепту 1

Лук очистити і нарізати півкільцями.

Морква вимити, очистити і натерти на крупній тертці.

Часник очистити і дрібно порубати або пропустити через часниковий прес.

Зелень вимити, обсушити і порубати.

На розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажити гуртки баклажан.

У сотейнику або інший товстостінній посуді обсмажити цибулю 2-3 хвилини, додати моркву і смажити ще 5-7 хвилин, трохи посолити.

Соте з баклажанів з помідорами фото до рецепту 2

Зверху, на моркву з цибулею, укласти ряд баклажанів, трохи посолити, поперчити і посипати рубаною зеленню і часником.

Соте з баклажанів з помідорами фото до рецепту 3

На баклажани укласти помідори, посолити, поперчити і посипати часником.

Соте з баклажанів з помідорами фото до рецепту 4

Наступний ряд, по-бажанням, можна укласти нарізаний кубиками або півкільцями болгарський перець.

Далі продовжити укладати овочі шарами.

Останнім шаром укласти ряд помідорів.

Сотейник накрити кришкою і тушкувати овочі близько 30 хвилин. Вимкнути вогонь і дати настоятися ще 10-15 хвилин.

При подачі посипати рубаною зеленню.

Соте з баклажанів з помідорами фото до рецепту 5

Приємного вам апетиту!