Солодкі мариновані помідори на зиму

Всім привіт! Пропоную приготувати солодкі мариновані помідори на зиму. У цьому рецепті не використовуються ніякі пряні трави, помідори готуються дуже просто і швидко з мінімальним набором спецій, а виходять просто смачними.

складові

на трилітрову банку або на 3 банки по 1 л
помідори ~ 1,6-1,8 кг
вода 1,5 л
сіль 1 ст.л.
цукор 200 г
лавровий лист 3 шт
перець чорний горошком 5 горошин
перець духмяний горошком 5 горошин
гвоздика 3 бутона
насіння кропу 0,5 ч.л.
оцет 9% 100 мл

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

Для приготування помідори промиваємо і обсушуємо. Банки для цього рецепта стерилізувати не обов'язково, головне, щоб вони були сухими і чистими. Кришки я ошпарюють окропом і залишаю на 5 хвилин.

Укладаємо помідори в банки.

Щоб помідори не лопалися, перед укладанням в банку потрібно їх проколоти в області плодоніжки.

Обережно заливаємо окропом.

Накриваємо стерильними кришками і залишаємо на 15 хвилин.

Потім воду зливаємо в каструлю. На цій воді будемо готувати маринад.

Ставимо каструлю з водою на вогонь, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, гвоздику і ще я додаю для аромату насіння кропу.

Доводимо до кипіння, варимо близько двох хвилин.

Вимикаємо вогонь і в найостаннішу чергу виливаємо оцет 9%.

Відразу заливаємо киплячим маринадом банки з помідорами.

Закупорюємо кришки, відразу ж перевертаємо, дивимося, щоб ніде не підтікало. Укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Дуже смачні помідори готові! Чекаємо мінімум 1,5 місяці.

Подробиці і деталі приготування можна подивитися в коротенькому відео рецепті. Приємного вам апетиту!

Солодкі мариновані помідори на зиму фото до рецепту 1