Смачні мариновані огірки

Всім привіт! Сьогодні хочу поділитися одним з найсмачніших рецептів маринованих огірків на зиму. Виходять дуже смачні, хрусткі, в міру солоні, в міру гостренькі і пряні огірочки.

складові

на 1 банку обсягом 1,5 л
огірки 800 г
лист чорної смородини 2 шт
лист вишневий 2-3 шт
часник 2-3 зубчик
парасольку кропу 1-2 шт
лист або черешок хрону 1 шт
гілочка естрагону 1 шт
гострий перець (1,5-2 см) 2 шт
Для маринаду (на 1 л води)
сіль 2 ст.л.
цукор 1 ст.л.
перець духмяний 4-5 шт
Перець чорний 4-5 шт
гвоздика 1-2 шт
насіння гірчиці 1 ч.л.
лавровий лист 2-3 шт
Оцет 9% (окремо в банку 1,5 л!) 50 мл

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

Огірки добре промиваємо.

Зрізаємо кінчики, заливаємо водою на 1-2 години.

Банки годі й стерилізувати, досить їх добре промити з содою, але якщо Ви простерілізуете, то це буде тільки плюсом.

Я стерилізують банки в мікрохвильовці, попередньо налив в кожну баночку потроху води. Кришки я заливаю окропом.

Спеції добре промиваємо. Будь-яку зелень, яка є в наявності.

У підготовлені банки розкладаємо спеціі.Далее щільно укладаємо огірки.

В процесі заповнення банок кладемо шматочок червоного пекучого перцю з насінням (за бажанням).

Коли все баночки зібрані, максимально акуратно, поступово заливаємо їх до верху крутим окропом, накриваємо простерилізованих кришками і залишаємо на 15 хвилин прогріватися.

Це ще не маринад, а проста чиста вода (джерельна, магазинна або фільтрована).

Через 15 хвилин воду з банок зливаємо.

Заливаємо новою порцією крутого окропу і тримаємо ще 15 хвилин.

Поки огірки і спеції прогріваються вдруге, готуємо маринад. Змішуємо воду, сіль, цукор, спеції, кип'ятимо 3 хвилини.

Оцет додамо окремо в кожну банку.

Через 15 хвилин знову зливаємо воду і відразу ж заливаємо банки киплячим маринадом.

Ми залишаємо трохи місця для оцту.

У 1,5-літрову баночку потрібно 50 мл оцту (на 3-х літрову банку йде 100 мл, а якщо у Вас літрові банки, то потрібно 30-40 мл).

Доливаємо маринад під саме горло, щоб він навіть трохи став витікати через край.

Закриваємо гвинтовими кришками або закочує за допомогою машинки.

Закочені огірки відразу ж перевертаємо догори дном і в такому положенні залишаємо до повного охолодження.

Зверху НЕ накриваємо! Якщо накриє, то огірки замість хрустких вийдуть м'якими.

Подробиці і деталі приготування можна подивитися в коротенькому відео рецепті нижче. Приємного вам апетиту!

Смачні мариновані огірки фото до рецепту 1

Автор записи: Пані Ірина