Швидкий пиріг з консервованими абрикосами

Пиріг виходить дуже смачним і ароматним! А готується дуже швидко і просто 😉

складові

Пропорції на деко 30х40 см
абрикоси консервовані 300 г
вершкове масло або вершки (для змащування готового пирога) 10-15 г
Для тесту
вершкове масло 200 г
яйця 4 шт
цукор 1,5 склянки
сироп від консервованих абрикосів 0,75-1 склянка
розпушувач тіста 2 ч.л.
ванільний цукор 1-2 ч.л.
мука 3 склянки

Загальна інформація

Загальний час приготування

45 хвилин

Активне час приготування

15 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

6-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

З консервованих абрикосів злити сироп в окрему чашку і зберегти його.

Абрикоси вийняти з банки і трохи обсушити паперовим рушником.

Порада. Замість консервованих абрикосів можна взяти консервовані персики або ананаси.

приготувати тісто:

Борошно з'єднати з розпушувачем і просіяти.

Вершкове масло розтопити і трохи охолодити.

Яйця злегка збити з цукром і ванільним цукром за допомогою міксера або віночка.

Швидкий пиріг з консервованими абрикосами фото до рецепту 1

Додати до яєць розтоплене вершкове масло і перемішати до однорідності (ложкою або віночком).

Швидкий пиріг з консервованими абрикосами фото до рецепту 2

Влити сироп від консервованих абрикосів і знову перемішати.

Швидкий пиріг з консервованими абрикосами фото до рецепту 3

Поступово всипати борошно, розмішуючи тісто ложкою або віночком, і замісити однорідне тісто (по консистенції, як на оладки).

Швидкий пиріг з консервованими абрикосами фото до рецепту 4

Вилити тісто на деко, застелене пергаментним папером і розрівняти.

Викласти на поверхні тесту візерунок з абрикосів.

Швидкий пиріг з консервованими абрикосами фото до рецепту 5

Випікати пиріг при температурі 180 ° C близько 30 хвилин.

Готовий пиріг вийняти з духовки і змастити, за допомогою пензлика, розтопленим вершковим маслом або вершками.

Швидкий пиріг з консервованими абрикосами фото до рецепту 6

Приємного вам апетиту!

Автор записи: Пані Ірина