Швидкі мариновані печериці

Усім великий привіт. Ділюся з Вами рецептом швидких маринованих шампіньйонів. 2-3 години в маринаді і можна подавати гриби як закуску, використовувати для салату або інших страв.

складові

печериці 1 кг
рослинна олія 80 г
оцет 9% 100 г
вода 100 мл
сіль 1 ст.л.
цукор 1,5 ст.л.
коріандр 1 ч.л.
гірчичний 1 ст.л.
цибуля 1-2 шт
часник 6-7
перець духмяний 8 шт
Перець чорний 10-20 горошин
лавровий лист 2-3 шт

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

1) Для цього рецепта потрібні гриби маленького розміру, якщо гриби великі, потрібно розрізати на кілька частин. Гриби побільше я розрізала на дві частини.

2) Зі спецій знадобитися 1 ст.л. солі, 1,5 ст.л. цукру, 2 лаврових листки, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ст.л. сухої гірчиці в зернах, 8 горошин запашного, 10-20 горошин чорного перцю (у мене суміш перців) і 4-5 зубчиків часнику. Часник потрібно нарізати на пластинки. 2 маленькі цибулини наріжу півкільцями.

3) Гриби кладу в каструлю, додаю цибулю, все спеції і часник, наливаю 100 мл. води і 80 мл. рослинної олії. Перемішую, накриваю кришкою і ставлю на повільний вогонь. Гриби будуть варитися у власному соку, таким чином вони будуть ще смачніше.

4) З моменту закипання варю гриби 6-7 хвилин, не більше. За цей час я перемішала гриби 2 рази. Вливаю 100 мл. укусу. Перемішую. І перекладаю гриби разом з маринадом в банку.

5) Процес маринування грибочків можна ще більше прискорити, нарізавши гриби пластинами. В такому випадку 2 годин в маринаді буде досить. У підсумку виходить 1 літрова банка грибів. Зберігаються гриби в холодильнику тиждень точно, більше не зберігала, завжди готувала свіжі.