Шаверма (шаурма)

Вийшло неймовірно смачно, набагато ситніше і стерильності, ніж продають в наметах. Є звичайно де шаверму роблять надзвичайно смачною, але таких місць дуже-дуже мало, по-принаймні у нас в Мурманську я таких місць не зустрічала.

Пропоную простий і дуже смачний рецепт шаверму в домашніх умовах.

Фото вставлено модератором за підсумками гри «Кулінарний натюрморт»

складові

лаваш 6 шт
курка (стегенця) 6 шт
китайська капуста 3 — я частина від цілої
помідори 2-3 шт
огірки 2-3 шт
болгарський перець 1 шт
цибуля ріпчаста 1 / 2 шт
кріп пучок
соус
сметана 15-20%
майонез оливковий
часник 2 зубчики

Загальна інформація

Складність

легкий

Кількість порцій

на 6 шавермой

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

М'ясна начинка:

Я використовувала стегенця курячі (найулюбленіше моє місце у курки), можна так само використовувати будь-філе куряче, але тільки не рекомендую використовувати грудки, так як м'ясо виходить сухе.

М'ясо дрібно-дрібно нарізати, обсмажити на сковорідці на олії до утворення золотистої скоринки, додати улюблені приправи. (Я використовувала: сіль, каррі, чорний мелений перець, червоний мелений перець).

Овочева начинка:

Капусту дрібно нашаткувати, посолити і злегка обсмажити, щоб капуста пустила сік. Додати в капусту дрібно порізаний кріп. Порізати огірки, помідори, солодкий перець, цибуля ріпчаста.

соус:

Основна відмітна інгредієнт цієї страви це соус. Пропоную такий рецепт соусу: Взяти 1: 1 майонез і сметану, додати часник, ретельно перемішати. (Можна ось такий соус приготувати: огірок потерти на тертці, додати сметану, сіль, перець, часник, трохи збити виделкою)

Загортаємо в лаваш:

Укладаємо на розгорнутий лист лаваша курку, салат і соус, звертаємо в рулет, можна згортати як фарширований млинець.

При подачі розігріваємо на грилі (або в мікроволновной грубці) 1-2 хв.

Приємного вам апетиту!