Шашлик в аерогрилі

Зібралася я робити шашлик в аерогрилі, і вирішила пошукати рецепти у нас на сайті і не виявила в розділі «Аерогриль»

жодного рецепту приготування шашлику.

Ось і вирішила розмістити такий рецепт.

В принципі не важливий сам рецепт маринаду, як важливий метод і принцип приготування шашлику в аерогрилі.

Тому пишу всі свої спостереження і рекомендації, так як результат мене дуже порадував

і шашлик вийшов дуже смачний, дуже м'який і дійсно за смаком схожий на шашлик, смажений на багатті.

складові

свинина (я завжди беру ошийок) 1500-1700 г
цибуля ріпчаста 3-4 шт
соєвий соус 1 ст.л.
оцет 9% 1 ст.л.
майонез 2 ст.л.
сіль 1 ст.л. неповна
приправа для шашлику 3 ст.л.
суміш перців 1 ч.л.
червоний гострий перець за смаком
дерев'яні шампури

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Шашлик в аерогрилі фото до рецепту 1

Свинину необхідно помити. Обов'язково обговорю паперовим рушником.

Нарізати шматочками приблизно розміром 4 х 5 см.

Цибулю почистити і натерти на дрібній тертці або ізмельчік блендером.

Додати всі інші інгредієнти і додати до м'яса.

Гарненько все перемішати і пом'яти, щоб маринад краще просяк м'ясо.

В ідеалі краще залишити в закритій ємності на ніч в холодильнику.

Так м'ясо краще промаринуется.

Шашлик в аерогрилі фото до рецепту 2

Коли м'ясо вже буде готово, дістаємо дерев'яні шампури.

Замочуємо їх у воді на 10-15 хвилин.

У приготуванні шашлику в аерогрилі є маленька особливість.

Ця особливість пов'язана з принципом роботи аерогрилю і не варто забувати про неї: обдування гарячим повітрям.

Тому шматочки промаринуватися м'яса одягаємо на шампури таким чином,

щоб між шматочками м'яса залишалося невелику відстань,

проміжки між шматочками повинен бути не менше 1- 1,5 сантиметрів.

Це забезпечить вільну циркуляцію повітря і рівномірну прожарювання м'яса.

У мене на один шампур помістилося 3 шматочка м'яса.

Шашлик в аерогрилі фото до рецепту 3

Ставимо високу решітку, шампури з м'ясом викладаємо таким чином,

щоб шматочки м'яса перебували якомога далі один від одного.

У мене на одну решітку поміщається 4 шампура.

Шашлик в аерогрилі фото до рецепту 4

Не забуваємо і про віддаленість від стінок самої колби,

так як від розташування продуктів в аерогрилі дуже сильно залежить якість приготування.

Якщо трапилося так, що у вас є шматочки поменше і побільше,

то постарайтеся великі шматки розташувати ближче до центру, а менші до країв колби.

Шашлик в аерогрилі фото до рецепту 5

Ще одна особливість аерогрилю: перед використанням аерогрилю, його необхідно прогріти протягом 10 хвилин при температурі 200 градусів.

Потім відкрити кришку і дати йому трохи охолонути.

Ось тоді і можна складати грати з шампурами.

Виставляємо температуру 230 градусів і включаємо на 10 хвилин.

Шашлик в аерогрилі фото до рецепту 6

Після закінчення 10 хвилин відкриваємо кришку, акуратно перевертаємо наші шашлики.

Шашлик в аерогрилі фото до рецепту 7

І ставимо знову на 10 хвилин при такій же температурі.

Шашлик в аерогрилі фото до рецепту 8

От і все!

Шашлик готовий!

В аерогрилі виходить дуже смачний шашлик!

Хто ще не пробував, обов'язково це зробіть!

Приємного апетиту!

Шашлик в аерогрилі фото до рецепту 9

Шашлик в аерогрилі фото до рецепту 10

Я подаю шашлик обов'язково з соусом.

Найсмачніший соус, який я коли-небудь пробувала і завжди подаю до шашлику — це Соус до шашлику, стейків і смаженого м'яса.

Пригощайтеся!

Шашлик в аерогрилі фото до рецепту 11