Щи прості і дуже смачні

Рецепт: Щи прості і дуже смачні

У кожної господині, напевно, свій рецепт щей. Я хочу поділитися простим рецептом, яким користуюся кілька років.

Категорія:

Бульйони і супи


Гарячі супи


Щи

Кухня:

Російська

Інгредієнти для «Щи прості і дуже смачні»:

  • бульйон

    (М'ясо — яловичина на кістці, 200-300 гр)

    2 л

  • Картопля


    3-4 шт

  • Капуста білокачанна

    /

    Капустa

  • морква


    1 шт

  • Цибуля ріпчаста


    1 шт

  • часник


    2 зуб.

  • Перець болгарський


    1 / 2 шт

  • помідор


    1 шт

  • Сіль


    3 ч. Л.

  • перець духмяний

    (Горошком)

    3-4 шт

  • Перець чорний


    1 / 2 ч. Л.

  • лист лавровий


    2-3 шт

Час приготування:

Кількість порцій: 6

Рецепт «Щи прості і дуже смачні»:


Наші майбутні щі (на фото відсутня капуста — не влізла в кадр).


Бульйон я зазвичай варю з половинкою цибулини і декількома горошками перцю, з шматочка яловичини на кістці.


Поки вариться бульйон: ріжемо картоплю брусочками, шаткуємо капусту (або ріжемо кубиками), ріжемо дрібно цибулю, трьом морква, звільняємо помідор від шкірки, ріжемо його кубиками, ріжемо перець також кубиками.
На фото для прикладу капуста.


Коли бульйон готовий (~ 2 години), виймаємо з нього м'ясо (відкладаємо остигати), цибуля і перець — викидаємо. Відправляємо в нього порізану картоплю.


Поки картопля закипає, обсмажуємо цибулю до прозорості.


Додаємо до цибулі моркву, перець і томат. Пасеруємо хвилин 7-10.


М'ясо вже охололо. Ріжемо його і відправляємо в каструлю


Коли картопля закипить, солимо його і відправляємо в каструлю капусту.


Даємо поваритися хвилин 15. У цей час ріжемо дрібно часник.
Після чого відправляємо в каструлю нашу заправку, а також дрібно порубаний часник.


Ще хвилин через 5-10 пробуємо на смак бульйон, досолюємо, якщо потрібно, перчимо, кладемо лавровий лист.


Ми залишаємо поваритися ще хвилин 10, потім вимикаємо і залишаємо "дійти" хоча б на пару годин.
Подавати із зеленню і сметаною.
Смачного!!!

Цей рецепт — учасник акції «Готуємо разом — кулінарна тиждень». Обговорення приготування на форумі — http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=6706

Автор записи: Пані Ірина

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *