Салат з креветками і помідорами

складові

креветки тигрові або королівські (сирі) 300 г (чиста вага, без панцирів)
помідори-чері (або стиглі сезонні помідори) 300 г
салатний мікс (рукола, мангольд, корн і т.п.) 200-300 г
оливкова олія (extra vergine) 5 ст.л.
часник 2 зубчики
цукор (або рідкий мед) 1 / 2 ч.л. (Або за смаком)
зелень петрушки
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

30 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

4-5

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

Підготувати інгредієнти.

Салат з креветками і помідорами фото до рецепту 1

Креветки розморозити.

Рада 1. Краще взяти сирі тигрові або королівські (тобто великі) креветки. Але в крайньому випадку, можна взяти і маленькі, коктейльні креветки. Якщо в продажу не знайшли сирі креветки — можна приготувати салат з варено-морожені.

Рада 2. Заморожені креветки краще розморожувати повільно, в холодильнику. Для цього креветки потрібно приблизно за добу вийняти з морозилки і покласти на верхню полицю холодильника.

Розморожені креветки обполоснути холодною водою.

Якщо креветки з головою, відокремити голову, очистити креветки від панцирів, зробити на спинці надріз і видалити темну кишкову вену.

При необхідності, креветки ще раз сполоснути холодною водою і обсушити паперовими рушниками.

Салат з креветками і помідорами фото до рецепту 2

Креветки посолити, поперчити і посипати щіпкою цукру.

Порада. Цукор облагороджує смак креветок і надає приємний золотистий колір при смаженні. Тільки не додавайте занадто багато — щіпки буде досить.

У сковороді розігріти оливкову олію, в гаряче масло викласти креветки і обсмажити близько 1 хвилини на середньому вогні (поки креветки не порозовеют).

Перевернути і обсмажити ще 1 хвилину з іншого боку.

Готовність креветок визначається наступним чином: якщо вони стали рожевими і матовими — креветки готові.

Салат з креветками і помідорами фото до рецепту 3

Зняти сковороду з креветками з вогню і остудити (за бажанням, креветки можна перекласти в миску і охолодити в холодильнику).

Порада. Якщо ви готуєте салат з варено-морожені креветками, їх теж необхідно попередньо розморозити і очистити від панцирів. Викласти креветки в гаряче масло і обсмажити близько 20 секунд (!). Потім зняти сковороду з вогню, перекласти креветки з маслом в миску і остудити.

За бажанням, креветки замість обсмажування можна потримати близько хвилини в підсоленому пряному відварі (покіпятіть 5 хвилин воду з додаванням солі, лаврового листа, пару горошин запашного перцю і пару гілочок кропу). Після відварювання, креветки необхідно відкинути на друшляк, дати стекти зайвої рідини, потім обсушити паперовими рушниками.

Помідори вимити й обсушити.

Нарізати помідори-чері на половинки (сезонні помідори нарізати часточками).

Часник очистити і дрібно порубати ножем.

Зелень петрушки вимити, обсушити паперовими рушниками або в каруселі для сушіння зелені, і теж порубати.

У мисці з'єднати помідори з часником і петрушкою.

Помідори посолити, поперчити, посипати цукром (0,5-1 чайна ложка цукру або за смаком) і перемішати.

Порада. Не бійтеся додавати цукор в помідори — вони його дуже люблять :))) Тільки спочатку потрібно спробувати які у вас помідори. Грунтові сезонні томати, які виросли в теплих, сонячних краях — будуть солодкими самі по собі, і вони в додатковому додаванні цукру не потребують. А томати, які виросли з недоліком сонця — часто на смак досить-таки кислі. І якраз додавання цукру може зробити з «так-собі» помідорів — цілком смачні помідори. Хочу застерегти, що все вищесказане відноситься до СЕЗОННИМ помідорів. «Зимові» помідори з супермаркету, на мій погляд, навіть не варто і купувати — вони абсолютно позбавлені смаку, жорсткі … Взагалі, без сумніву, корисніше для здоров'я, і ​​смачніше сезонні овочі. Але, якщо вже хочеться приготувати якусь страву з томатами не в сезон — беріть помідори-чері. Вони бувають смачні навіть взимку і мають «помідорний аромат» 😉

Салат з креветками і помідорами фото до рецепту 4

Креветки (разом з маслом, в якому вони смажилися) додати до помідорів і перемішати (за бажанням, великі креветки можна розрізати на 2-3 частини).

У такому вигляді салат можна подавати до столу.

Салат з креветками і помідорами фото до рецепту 5

Або додати салатний мікс, перемішати і відразу подати до столу.

Приємного вам апетиту!