Салат "Олів'є" з мовою

Якщо Ви ще не пробували «Олів'є» з мовою — обов'язково спробуйте!

З наступаючим! 😉

складові

язик яловичий 400-500 г
картопля 4-6 шт (середніх)
морква 1 шт (середня)
огірки (корнішони) 4-6 шт (середніх або 10-12 дрібних)
огірок (свіжий) 1 / 2 шт (парникового або 2 огірка середнього розміру)
яйця 5 шт
перепелині яйця (для прикраси) 3 шт
зелений горошок (консервований) 1 банку (400 мл)
зелень кропу 3-4 гілочки
майонез
сіль
мелений перець
Для відварювання мови
цибуля ріпчаста 1 шт
корінь селери 1 невеликий шматочок (або 0,5-1 ч. л. сушеного селери)
лавровий лист 2 шт
перець духмяний 4 горошини
сіль

Загальна інформація

Загальний час приготування

16 ч

Активне час приготування

1 ч
30 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

6-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Підготувати інгредієнти.

Порада. Мова і овочі для салату, краще відварити напередодні.

Салат & quot; Олів'є & quot; з мовою фото до рецепту 1

Мова вимити, покласти в каструлю з киплячою водою, додати очищену від лушпиння цілу цибулину і очищений корінь селери (сушений селера додається в кінці приготування).

Варити мову при слабкому кипінні близько 3 годин.

За 15-20 хвилин до готовності, додати лавровий лист, горошини перцю, сушений селера (якщо використовуєте) і сіль за смаком.

Рада

Менше 2,5-3 годин мову варити не рекомендується, тому що він вийде жорстким, а при тривалому варінні виходить ніжним і смачним.

Готовий мова опустити на 3-5 хвилин в миску з холодною водою, потім швидко очистити від шкірки, починаючи зчищати з кінчика язика.

Повернути очищений мову в відвар і дати йому охолонути у відварі (лавровий лист і горошини перцю видалити з відвару).

Картоплю і моркву добре вимити (не очищати), покласти в каструлю і залити холодною водою так, щоб вода тільки покривала овочі.

Відварити овочі до готовності (якщо морква буде готова раніше — вийняти її з відвару).

Відвар злити, овочі викласти на тарілку і остудити (остиглі овочі краще прибрати в холодильник до наступного дня).

Яйця вимити, покласти в киплячу посоленную воду і відварити близько 8-10 хвилин з моменту закипання.

Перепелині яйця також відварити в киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин.

Перекласти яйця в миску з холодною водою, дати охолонути і очистити від шкаралупи.

Перепелині яйця відкласти для прикраси, курячі нарізати невеликими кубиками.

Частина мови нарізати тонкими скибочками (5-7 скибочок) і відкласти для прикраси блюда.

Решта мову нарізати невеликими кубиками.

Картоплю очистити і нарізати невеликими кубиками.

Морква очистити і теж нарізати маленькими кубиками.

Свіжий огірок вимити і нарізати кубиками.

Мариновані огірочки нарізати маленькими кубиками.

Зелень кропу (листочки без гілочок) вимити, добре обсушити і порубати.

З горошку злити рідину.

Салат & quot; Олів'є & quot; з мовою фото до рецепту 2

У великій мисці з'єднати разом картопля, мова, морква, свіжі огірки, корнішони, зелений горошок трохи посолити і поперчити за смаком (враховуючи, що салат буде заправлятися майонезом) і перемішати.

Додати рубаний кріп, заправити салат майонезом і перемішати.

В останню чергу додати яйця і акуратно перемішати салат (яйця додаються в останню чергу, щоб вони зберегли свою форму).

Якщо потрібно, салат довести до смаку, додавши трохи солі або майонезу.

Миску з салатом затягнути харчовою плівкою і дати салату настоятися.

З наступаючими святами! 🙂