Салат "Ніжний"

складові

картопля 2-3 шт
яйця 3-4 шт
крабові палички 200 г
цибуля ріпчаста 1 шт
яблуко (кисле) 1 шт
майонез
для маринаду
оцет 9% 2 ч.л.
вода 50-70 мл
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

12 ч

Активне час приготування

25 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

6-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Картоплю відварити в мундирі.

Яйця відварити круто і очистити.

Картоплю натерти на крупній тертці.

Яблуко очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.

Порада. Якщо у Вас немає кислого яблука для салату, а тільки солодкі сорти, то можна підкислити його наступним чином: натерти яблуко на терці, додати в нього кілька крапель лимонного соку і перемішати.

Крабові палички нарізати кубиками або соломкою.

цибулю дрібно

нарізати

і замаринувати в маринаді на 20 хвилин (для маринаду: оцет змішати з водою, додати мелений перець). Лук вийняти з маринаду і віджати.

Яєчні білки відокремити від жовтків і натерти на тертці в різні тарілки.

Салат викладати на блюдо шарами, кожен шар поливаючи майонезом:

1-й шар: картопля (трохи посолити) + майонез

2 другий шар: цибуля

3-й шар: яблуко + майонез

4-й шар: крабові палички + майонез

5-й шар: білки + майонез

Весь салат посипати тертими жовтками і прикрасити квітами з яєчних білків, зеленню і крабовими паличками.

Прибрати салат в холодильник і дати настоятися протягом ночі.

Салат & quot; Ніжний & quot; фото до рецепту 1

Салат & quot; Ніжний & quot; фото до рецепту 2

Приємного вам апетиту!