Салат "Біла береза"

складові

стегно куряче (чиста вага м'яса) 300-400 г
гриби (лісові або шампіньйони) 200 г
цибуля ріпчаста 1 шт
яйця 3 шт
огірки свіжі 2 шт
чорнослив 100 г
майонез
зелень петрушки, кропу
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

12 ч

Активне час приготування

30 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

6-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Курку відварити до готовності в підсоленій воді, відокремити м'ясо від кісток і дрібно нарізати.

Гриби відварити у воді 10 хвилин і відкинути на друшляк (печериці відварювати не потрібно).

Яйця зварити круто.

Чорнослив замочити теплою водою і залишити на 10-15 хвилин. Потім злити воду і обсушити чорнослив.

Цибулю дрібно нарізати.

Гриби нарізати кубиками або соломкою.

Обсмажити на олії цибулю, потім додати гриби і смажити разом 7-10 хвилин, посолити і поперчити.

Порада. Екщо брати лісові гриби, то їх потрібно обсмажувати разом з цибулею 7-10 хвилин (гриби попередньо відварити); якщо брати печериці, то їх попередньо не потрібно відварювати, але смажити разом з цибулею 15-20 хвилин, до готовності грибів.

Салат & quot; Біла береза ​​& quot; фото до рецепту 1

Куряче філе нарізати соломкою.

Відкласти 3-5 ягід чорносливу для прикраси і нарізати тонкою соломкою.

Що залишився чорнослив нарізати кубиками.

Яйця натерти на крупній тертці.

Салат & quot; Біла береза ​​& quot; фото до рецепту 2

Огірки нарізати тонкою соломкою.

Викладати салат шарами, кожен шар поливаючи майонезом:

1-й: чорнослив

2-й: гриби з цибулею

3-й: куряче м'ясо

4-й: яйця

5-й: огірки

Зверху салат прикрасити смужками чорносливу, у вигляді стовбура берези.

Прибрати салат в холодильник і дати настоятися протягом ночі.

Салат & quot; Біла береза ​​& quot; фото до рецепту 3

Приємного вам апетиту!