Салат "Ананас"

складові

картопля (зварений в мундирі) 3-4 шт (350-400 г)
шинка 200 г
ананаси (консервовані) 150-200 г
яйця (варені) 5 шт
маленька цибулина 1 шт
яблуко (кисле) 1 шт
сік лимона 1 ч.л.
майонез
сіль
мелений перець
Для прикрас
грецькі горіхи
Зелена цибуля

Загальна інформація

Загальний час приготування

8 ч

Активне час приготування

30 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

6-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Картоплю очистити і натерти на крупній тертці.

Яйця очистити і порубати.

Шинку нарізати тонкою соломкою.

Рада

Шинку можна замінити копченою куркою.


Лук очистити і дрібно нарізати.

З ананасів злити рідину і нарізати невеликими кубиками.

Яблуко вимити, зрізати шкірку, натерти на крупній тертці і скропити соком лимона.

Салат & quot; Ананас & quot; фото до рецепту 1

Викладати підготовлені інгредієнти на овальне блюдо шарами.

Порада. Можна окремо перемішати інгредієнти салату з майонезом.

1-й шар: половина картоплі, сіль, перець, майонез.

2-й шар: половина цибулі, сіль, перець.

Салат & quot; Ананас & quot; фото до рецепту 2

3-й шар: половина шинки (шинку можна нарізати дрібніше, ніж на фото), трохи майонезу.

Салат & quot; Ананас & quot; фото до рецепту 3

4-й шар: половина яблука.

Салат & quot; Ананас & quot; фото до рецепту 4

5-й шар: половина яєць, сіль, перець, майонез.

Салат & quot; Ананас & quot; фото до рецепту 5

6-й шар: половина ананасів.

Салат & quot; Ананас & quot; фото до рецепту 6

7-й шар: залишився картопля, сіль, перець, майонез.

8-й шар: лук, сіль, перець.

9-й шар: що залишилася шинка, трохи майонезу.

10-й шар: залишився яблуко.

11-й шар: залишилися ананаси.

12-й шар: залишилися яйця, сіль, перець, майонез.

Салат & quot; Ананас & quot; фото до рецепту 7

Прикрасити салат половинками волоських горіхів і пір'ям зеленого лука.

Прибрати в холодильник і дати настоятися 8-10 годин перед подачею.

Рада 1. Замість половинок волоських горіхів поверхню салату можна густо посипати рубаними волоськими горіхами.

Рада 2. Волоські горіхи можна замінити консервованими печерицями. Викласти скибочки печериць на поверхню салату трохи внахлест.

Рада 3.У вигляді «ананаса» можна оформити будь-який салат. Пропоную ще один варіант салату «Ананас» з куркою:

Склад:

курячий стегенце (відварна) — 1 шт,

картопля (зварений в мундирі) — 2-3 шт,

яйця — 3 шт,

сир — 100 г,

волоські горіхи (половинки) — 150 г,

мариновані огірки (корнішони) — 4-6 шт,

цибуля ріпчаста (або червоний салатний цибуля) — 0,5-1 шт,

зелена цибуля для прикраси,

майонез,

сіль,

мелений перець

Приготування:

Картоплю очистити і натерти на крупній тертці.

Яйця зварити круто, охолодити, очистити і також натерти на крупній тертці.

Стегенце зварити, остудити, відокремити м'ясо від кісток і дрібно порізати.

Сир натерти на тертці.

Огірки порізати дрібними кубиками.

Лук очистити і дрібно порізати.

Викладати підготовлені інгредієнти на овальне блюдо шарами.

Шари трохи посолити, поперчити і змастити майонезом.

1-й шар: картопля (на крупній тертці)

2-й шар: цибуля (дрібно нарізану)

3-й шар: половина курячого м'яса (нарізаного соломкою)

4-й шар: мариновані огірки (нарізані маленькими кубиками)

5-й шар: що залишився куряче м'ясо

6-й шар: сир (на середній або крупній тертці)

7-й шар: яйця (рубані або терті на крупній тертці або середньої)

Верхній шар салату добре змастити майонезом і прикрасити половинками волоських горіхів і пір'ям зеленого лука.

Салат & quot; Ананас & quot; фото до рецепту 8

Приємного вам апетиту!