Сациві (курка в горіховому соусі)

складові

курка або індичка 1,5 кг
Для горіхового соусу
горіхи волоські (чиста вага) 750 г
цибуля 400-500 г
часник (за смаком) 2-3 зубчики
хмелі-сунелі (або уцхо-сунелі) 1 ч.л.
червоний мелений перець 1 ч.л.
шафран (имеретинский) 0,5 ч.л.
гвоздика 2 бутончика
кориця щіпка
білий винний оцет або гранатовий сік (за смаком) 1 ст.л.
сіль

Загальна інформація

Загальний час приготування

4 ч

Активне час приготування

1 ч
0 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

4-6

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Курку вимити, покласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити до готовності, періодично знімаючи піну.

Готову курку перекласти на змащене маслом деко (бульйон процідити і зберегти).

Запікати при температурі 180 ° C до утворення рум'яної скоринки.

Готову курку розрізати на шматки (можна м'ясо відокремити від кісток).

Сациві (курка в горіховому соусі) фото до рецепту 1

приготувати горіховий соус.

Лук очистити і дуже дрібно нарізати (можна подрібнити в блендері).

Часник очистити і дуже дрібно порубати.

Бутончики гвоздики розчавити плоскою стороною широкого ножа і добре подрібнити.

У розігрітій з рослинним маслом сковороді (можна смажити на олії, але краще використовувати жир, знятий з поверхні охолодженого бульйону), на дуже маленькому вогні, згасити цибулю, поки він не стане зовсім м'яким.

Сациві (курка в горіховому соусі) фото до рецепту 2

Волоські горіхи подрібнити в комбайні.

Сациві (курка в горіховому соусі) фото до рецепту 3

В мелені горіхи додати уцхо-сунелі (або хмелі-сунелі), шафран, корицю, товчену гвоздику, червоний мелений перець, подрібнений часник і сіль — горіхову масу добре перемішати зі спеціями.

У горіхову масу додати обсмажену цибулю і ще раз дуже добре перемішати (можна руками або ложкою).

Сациві (курка в горіховому соусі) фото до рецепту 4

Поступово, невеликими порціями, вливати гарячий бульйон (за один прийом вливати приблизно по 1 / 3 склянки бульйону), кожен раз, добре перемішуючи соус.

Таким чином, додаючи бульйон, приготувати соус по консистенції трохи рідині, ніж рідка сметана (враховуючи, що соус згодом загусне).

Порада. Коли соус довели до бажаної консистенції, по-бажанням, його можна трохи збити в блендері або пюрировать за допомогою стрижневі подрібнювача.

Сациві (курка в горіховому соусі) фото до рецепту 5

Сациві поставити на вогонь і довести до кипіння, помішуючи і стежачи за тим, щоб соус не пригорає.

З поверхні соусу зняти піну.

Вимкнути вогонь і влити в соус винний оцет або гранатовий сік. Добре перемішати сациві і якщо потрібно, додати за смаком сіль або перець.

Запечену курку нарізати порційними шматками (по-бажанням, можна видалити кістки) і скласти в каструлю або миску.

Залити шматки курки соусом, дати охолонути і прибрати в холодильник до повного охолодження.

Сациві (курка в горіховому соусі) фото до рецепту 6

Прибрати в холодильник на кілька годин.

Подавати сациві в холодному вигляді з грузинським лавашем і зеленню.

Приємного вам апетиту!