Рис з овочами і морепродуктами

Ошатне легке блюдо середземноморської кухні, підходить на обід і на вечерю, а також і на святковий стіл. У середземноморських країнах таке блюдо, як правило, подають під час недільного обіду, коли збирається вся родина. Це свого роду варіації на тему іспанської паельї.

складові

Для рису з овочами і морепродуктами
Мал 200 г
морква 1 шт
перець червоний солодкий 1 шт
перець солодкий зелений 1 шт
цибуля білий 1 цибулина
часник 2 зубчики
кукурудза консервована 150 г
горошок зелений 100 г
мідії у власному соку 300 г
креветки 150 г
рослинна олія 2 ст.л.
сіль за смаком

Загальна інформація

Загальний час приготування

1 ч
30 хвилин

Активне час приготування

1 ч
0 хвилин

Складність

Середній

Кількість порцій

02

кухня

Іспанська

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Порізати цибулю кубиками.

Рис з овочами і морепродуктами фото до рецепту 1

Порізати часник. У сковороду налити рослинне масло. Обсмажити цибулю і часник.

Рис з овочами і морепродуктами фото до рецепту 2

Додати моркву, порізану середніми кубиками.

Рис з овочами і морепродуктами фото до рецепту 3

Додати червоний і зелений солодкий перець

Рис з овочами і морепродуктами фото до рецепту 4

Всі овочі обсмажити протягом 5 хвилин, або поки не стануть м'якими.

Рис з овочами і морепродуктами фото до рецепту 5

До овочевої суміші додати рис. Прожарити рис з овочами протягом 5 хвилин, поки рис не стане прозорим.

Рис з овочами і морепродуктами фото до рецепту 6

У рис додати бульйон від мідій (якщо такий є, якщо немає, додати воду і бульйонний кубик). Бульйон повинен повністю покрити овочі з рисом.

Рис з овочами і морепродуктами фото до рецепту 7

Довести до кипіння і варити під кришкою на слабкому вогні протягом 20 хвилин, після чого додати горошок, кукурудзу і куркуму

Рис з овочами і морепродуктами фото до рецепту 8

Мушлі мідій розділити на половинки, видалити порожню частину. Викласти молюски та креветки в сковороду поверх рису з овочами і потримати на слабкому вогні ще хвилин 7-10 під кришкою. Перевірити готовність рису, і перевірити рис на сіль. Готову страву відсвяткувати соком половинки лимона.

Рис з овочами і морепродуктами фото до рецепту 9

Автор записи: Пані Ірина