Рис з морепродуктами і овочами

складові

рис "жасмин" або "басматі" 2 склянки
морепродукти (креветки, мідії, кальмари, міні-восьминоги і т.п.) 600 г
зелена стручкова квасоля 200 г
кукурудза консервована 1 банку
цибуля ріпчаста 2 шт
часник 2 зубчики
зелень петрушки або кінзи
рослинне масло для смаження
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

50 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

6-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Підготувати інгредієнти.

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 1

Рис промити, залити холодною водою (на 1 частина рису 2 частини води) і довести до кипіння.

Посолити і варити на повільному вогні, не перемішуючи, до готовності, близько 20-25 хвилин.

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 2

У каструлі довести до кипіння воду, посолити, покласти квасолю і відварити з моменту закипання 6-10 хвилин.

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 3

Відкинути на друшляк, обдати холодною водою і дати воді добре стекти.

Лук очистити і нарізати четвертькольцами.

У сковороді розігріти масло, викласти цибулю, трохи посолити і обсмажити до м'якості, на повільному вогні, періодично помішуючи.

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 4

Підготувати морепродукти.

Морепродукти добре промити.

Мідії відокремити від раковин і видалити «борідки» (виступаючий пучок волокон).

Креветок очистити від панцирів, у великих креветок зробити розріз уздовж спинки і видалити чорну вену.

Великих креветок можна розрізати на 3-4 частини, дрібні залишити як є.

У кальмарів видалити нутрощі, вийняти хрящову пластину, очистити від плівок і промити.

Кальмари нарізати соломкою (маленьких кальмарчиков нарізати кільцями).

У сковороді або воке розігріти 1 столову ложку рослинної олії.

Викласти креветки і трохи посолити.

Готувати креветки на середньому вогні, один раз перевернувши, поки не стануть рожевими (при цьому стануть матовими).

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 5

Зняти креветки зі сковороди і викласти в миску.

Влити в сковороду трохи олії, викласти кальмарів і трохи посолити.

Готувати кальмарів на сильному вогні, помішуючи, 10-20 секунд.

Як тільки кальмари стануть матовими (перестануть бути прозорими), зняти сковороду з вогню.

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 6

Кальмарів перекласти в миску до креветок, а що утворився сік злити з сковороди.

Додати в сковороду масло викласти восьминогів, трохи посолити і обсмажити близько 40 секунд.

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 7

Перекласти восьминогів в миску до морепродуктів, а зі сковороди злити сік, що утворився.

Влити в сковороду ще ложку масла, добре нагріти, викласти мідії, трохи посолити і обсмажити близько 40 секунд.

Перекласти мідії до решти морепродуктів.

Рада 1. Морепродукти потрібно обсмажувати швидко, щоб вони не стали жорсткими. Бажано обсмажувати морепродукти невеликими порціями. Таким же чином поступайте, якщо у вас мікс з морепродуктів (спочатку дайте морепродуктів відтанути в холодильнику, протягом доби, потім промийте їх і обсмажте невеликими порціями). Утворений сік можна зливати в окрему миску і потім додати його в блюдо, або просто вилити. Під час обсмажування морепродуктів, кожну порцію трохи підсолюйте, але не пересолити блюдо в цілому.

Рада 2. Морепродукти продаються варено-морожені, свежеохлажденной або свіжоморожені.

Сирі креветки мають сірий колір, а варено-морожені — рожевий.

Варено-морожені кальмари мають білий матовий колір, а сирі мають сірий колір з рожевим відтінком.

Будь-які варено-морожені морепродукти потрібно розморозити і швидко прогріти в олії, намагаючись довго не тримати на вогні, інакше вони стануть жорсткими.

Зелень вимити, обсушити і порубати.

Часник очистити і дрібно порубати.

У сковороду, де смажилися морепродукти, влити трохи олії і викласти зелень з часником.

Обсмажити, помішуючи, 20-30 секунд.

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 8

Додати до зелені сік, який злили з морепродуктів (сік додавати необов'язково).

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 9

Викласти в сковороду обсмажені морепродукти і все разом прогріти близько 40-60 секунд, помішуючи.

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 10

Морепродукти поперчити свіжомеленим перцем, при необхідності, досолити, додати маленьку дрібку цукру і, якщо потрібно (за смаком) трохи соку лимона. Все перемішати.

Викласти обсмажені (томлений) цибулю і перемішати.

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 11

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 12

Додати зелену квасолю і кукурудзу (без рідини).

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 13

З'єднати морепродукти з овочами і гарячим рисом, і все добре перемішати.

Рис з морепродуктами і овочами фото до рецепту 14

Приємного вам апетиту!