Рибні котлети (пісні)

складові

рибне філе (тріска, хек, морський окунь і т.п.) 500 г
вчорашній батон або білий хліб (без кірок) 100 г для котлет + 300-400 г для панірування
часник (за бажанням) 1 зубчик
зелень петрушки або кропу
рослинне масло для смаження
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

40 хвилин

Активне час приготування

30 хвилин

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

приготувати хлібну паніровці.

Білий хліб (300-400 г) помістити в чашу блендера і подрібнити в крихту.

Рибні котлети (пісні) фото до рецепту 1

Рибні котлети (пісні) фото до рецепту 2

Рибне філе вимити, добре обсушити і пропустити через м'ясорубку.

Порада. За бажанням, для рибних котлет можна використовувати кілька видів риби, поєднуючи жирну і нежирну.

Шматочок білого хліба (100 г) замочити в невеликій кількості води і дати набрякнути.

Потім хліб віджати і додати в рибний фарш.

Також до фаршу додати дрібно рубану зелень, сіль, перець.

Рибні котлети (пісні) фото до рецепту 3

Все добре перемішати.

Мокрими руками брати невелику кількість фаршу і формувати котлети.

Рибні котлети (пісні) фото до рецепту 4

Котлети обваляти в хлібних крихтах (замість крихт можна обваляти в покупних панірувальних сухарях або борошні).

Рибні котлети (пісні) фото до рецепту 5

Викласти на добре розігріту з рослинним маслом сковороду.

Обсмажити з одного боку ~ 2-3 хвилини до золотистої скоринки (час смаження буде залежати від інтенсивності нагріву).

Рибні котлети (пісні) фото до рецепту 6

Котлети акуратно перевернути на іншу сторону і обсмажити ще ~ 2-3 хвилини.

Довести до готовності котлети можна під кришкою, зменшивши вогонь і підлив трохи води.

Можна довести до готовності в нагрітій до ~ 180 ° С духовці, поставивши туди сковороду з котлетами (можна перекласти котлети в форму для запікання або на деко) на ~ 5 хвилин.

На гарнір можна подати картопляне пюре, макарони або салат зі свіжих овочів.

При подачі посипати зеленню петрушки, кропу або кинзи.

Рибні котлети (пісні) фото до рецепту 7

Приємного вам апетиту!