Риба під маринадом

складові

рибне філе (тріска, хек, палтус і т.д.) 500 г
цибуля ріпчаста 3 шт
морква 3 шт
кетчуп (або томатний соус) 2 ст.л.
мука 3 ст.л.
оцет 9% за смаком
перець духмяний 6-8 горошин
лавровий лист 1-2 шт
гвоздика 2 шт
цукор за смаком
рослинне масло для смаження
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

4 ч

Активне час приготування

40 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

3-4

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Підготувати інгредієнти.

Риба під маринадом фото до рецепту 1

Рибне філе обполоснути холодною водою і обсушити паперовими рушниками.

Нарізати філе порційними шматками.

Посолити, поперчити і обваляти в борошні.

Риба під маринадом фото до рецепту 2

Обсмажити рибу на рослинній олії до готовності, близько 4-5 хвилин з кожного боку.

Риба під маринадом фото до рецепту 3

Приготувати маринад.

Лук очистити і нарізати четвертькольцами.

Морква вимити, очистити і нарізати соломкою.

У сковороді розігріти олію, викласти цибулю, посолити і обсмажити до м'якості, близько 15-20 хвилин, на повільному вогні.

Риба під маринадом фото до рецепту 4

Додати до цибулі моркву.

Риба під маринадом фото до рецепту 5

Перемішати і готувати близько 7-10 хвилин, поки морква не стане м'якою.

Риба під маринадом фото до рецепту 6

Додати до овочів: кетчуп (або томатний соус), лавровий лист, горошини, перцю і гвоздику.

Риба під маринадом фото до рецепту 7

Перемішати і готувати близько 3-5 хвилин.

Риба під маринадом фото до рецепту 8

Влити в сотейник воду і трохи оцту (1 ч.л. або за смаком).

Перемішати маринад, довести до кипіння і готувати близько 5-7 хвилин.

Скорегувати смак маринаду цукром і сіллю.

Риба під маринадом фото до рецепту 9

Залити рибу маринадом, остудити і прибрати в холодильник на 4 години або на ніч.

Рибу під маринадом подавати в охолодженому вигляді.

Риба під маринадом фото до рецепту 10

Приємного вам апетиту!