Простий пиріг на ряжанка

Рецепт знайшла в соцсеті.Получілся дуже ароматний і смачний пиріг …

Пропоную і вам спробувати

складові

борошно пшеничне 2 склянки (по 200 мл)
ряжанка (у мене 4%) 1 склянка
яйце 2 шт
цукор 1 стакан (я взяла 70 г)
соняшникова олія без запаху 2 / 3 склянки (125 г)
розпушувач 2 ч.л.
какао 2 ст.л.
вершкове масло для змащування форми
ванілін

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Яйця збити з цукром в піну, додати ряжанку і соняшникову олію. Перемішати.

Борошно з'єднати з розпушувачем, просіяти.

З'єднати сухі і рідкі інгредієнти, добре перемішати.

Розділити тісто на 2 частини. В одну додати какао.

Дно форми для випічки застелити пергаментом, боки змастити вершковим маслом.

Викласти тісто у форму, чергуючи темне і світле.

Простий пиріг на ряжанка фото до рецепту 1

Я використовувала силіконову форму, тому пергамент НЕ іспользовала.У мене форма 24 см.

Випікати пиріг при температурі ~ 180-190 градусів приблизно 50 хвилин.

Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Якщо суха — пиріг готовий.

Простий пиріг на ряжанка фото до рецепту 2

Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!!!

Простий пиріг на ряжанка фото до рецепту 3

Автор записи: Пані Ірина