Рецепт знайшла в соцсеті.Получілся дуже ароматний і смачний пиріг …
Пропоную і вам спробувати
складові
борошно пшеничне |
2 склянки (по 200 мл) |
ряжанка (у мене 4%) |
1 склянка |
яйце |
2 шт |
цукор |
1 стакан (я взяла 70 г) |
соняшникова олія без запаху |
2 / 3 склянки (125 г) |
розпушувач |
2 ч.л. |
какао |
2 ст.л. |
вершкове масло для змащування форми |
|
ванілін |
|
Загальна інформація
Таблиця мір і ваг
Яйця збити з цукром в піну, додати ряжанку і соняшникову олію. Перемішати.
Борошно з'єднати з розпушувачем, просіяти.
З'єднати сухі і рідкі інгредієнти, добре перемішати.
Розділити тісто на 2 частини. В одну додати какао.
Дно форми для випічки застелити пергаментом, боки змастити вершковим маслом.
Викласти тісто у форму, чергуючи темне і світле.
Я використовувала силіконову форму, тому пергамент НЕ іспользовала.У мене форма 24 см.
Випікати пиріг при температурі ~ 180-190 градусів приблизно 50 хвилин.
Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Якщо суха — пиріг готовий.
Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!!!