Полуничне варення

складові

полуниця 1 кг
цукор 1 кг

Загальна інформація

Загальний час приготування

16 ч

Активне час приготування

30 хвилин

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

Полуницю перебрати, промити в декількох водах і відірвати чашолистки.

Скласти полуницю у велику каструлю або емальований таз (великі ягоди можна розрізати навпіл).

Засипати цукром, перемішати і залишити на 4-6 годин, щоб полуниця пустила сік.

Полуничне варення фото до рецепту 1

Каструлю з ягодами поставити на вогонь і довести до кипіння.

Кип'ятити варення 5 хвилин, на помірному вогні, знімаючи піну.

Полуничне варення фото до рецепту 2

Зняти каструлю з вогню, дати варення трохи охолонути і прикрити каструлю чистим рушником.

Залишити варення вистаїваться до повного охолодження (близько 10 годин).

Порада. Варення вариться 3 рази по 5 хвилин і 2 рази залишається на тривалий вистоювання. Це робиться для того, щоб ягоди не зварилися в пюре, а зберегли свою форму.

Остигнуло варення знову поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти піну, покіпятіть 5 хвилин і зняти з вогню.

Залишити варення вдруге до повного охолодження.

І в третій раз довести до кипіння, покіпятіть 5 хвилин, зняти з вогню і остудити близько години.

Розлити варення по стерилізованим банкам і закупорити стерилізованими кришками.

Зберігати варення в темному прохолодному місці.

Полуничне варення фото до рецепту 3

Приємного вам апетиту!