Польова каша

Рецепт: Польова каша

Для конкурсу «Подорож за старовинними рецептами».
Була я тиждень у мами в селі, розпитала бабусю і сусідських бабусь про старовинні рецепти, підказали вони мені кілька зі свого дитинства і молодості))) Деякі з них (прості) вирішила приготувати. Для створення антуражу старовини «перерила» все горища й комірчини в пошуках старовинних речей … Ось що з цього вийшло …

Категорія:

каші


Каші на воді

Інгредієнти для «Польова каша»:

  • Сало

    (Бажано іржаве)

    150 г

  • Цибуля ріпчаста


    3 шт

  • Картопля


    500 г

  • пшоно


    2 скл.

  • Куряче яйце


    5 шт

  • Сіль

    (за смаком)


Рецепт «Польова каша»:


Розпалити багаття і поставити казанок з водою на вогонь.


Поки закипає вода, зробити зажарку:
Нарізати сало (в оригінальному рецепті «іржаве», тобто яке пожовкло від часу, у сусідки таке знайшлося :-)) невеликими шматочками, покласти на сковорідку …


Подрібнити цибулю і додати його до вже підтоплення салу … Обсмажити цибулю до злегка золотистого кольору, а сало до коричневого.


Почистити картоплю і нарізати невеликими кубиками.
Пшоно помити.
Покласти пшоно з картоплею в киплячу воду. Посолити.


Варити майже до готовності, помішуючи …


У остигнула зажарку влити сирі яйця, добре перемішати і додати в майже готову кашу. Варити ще 5 хвилин.
Польова каша готова 🙂



Цей рецепт мені розповіла бабуся (Марія Іванівна), яка народилася, виросла і живе в селі. Таку кашу (куліш) вони часто готували в поле, коли косили траву або жати жниво. Її готували, коли невеликою кількістю продуктів потрібно було нагодувати багато людей. Це ситне і просте блюдо було частим гостем в часи молодості моєї бабусі.

Автор записи: Пані Ірина

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *