плюшки

складові

Для здобного дріжджового опарного тесту
мука 7 склянок
дріжджі (свіжі) 50 г
молоко 500 мл
яйця 3-6 шт
цукор 1 склянка
вершкове масло 250 г
сіль 1 / 2 ч.л.
Для начинки
цукор
вершкове масло
мак, дрібні родзинки або кориця (за бажанням)
Для змазування готових виробів
яйця 2 шт

Загальна інформація

Загальний час приготування

4 ч
30 хвилин

Активне час приготування

1 ч
30 хвилин

Складність

Середній

Кількість порцій

6-10

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Приготувати здобне дріжджове тісто на опарі.

Плюшки фото до рецепту 1

З готового тіста скачати палять і розрізати його на кілька шматочків, вагою близько 80 р

Шматочки тесту підкотити в кульки і залишити на 5 хвилин трохи підійти.

Порада. Підкочувати тісто в кульки потрібно наступним чином: шматочок тесту розплющити в коржик і загнути краї коржика до середини, в так званий «замок». Покласти кульки «замком» вниз і залишити підійти.

Плюшки фото до рецепту 2

Кожен кульку розкачати качалкою в корж діаметром 15 см.

Коржик за допомогою пензлика змастити розтопленим, до стану густої сметани, вершковим маслом і посипати цукром (на одну булочку 1-1,5 чайні ложки цукру).

Порада. Плюшки, змащені маслом, також можна посипати сухим маком, корицею або дрібним родзинками.

Плюшки фото до рецепту 3

Згорнути корж в рулетик цукрового стороною всередину.

Плюшки фото до рецепту 4

Скласти рулетик навпіл, щоб вигин був на середині рулетики.

Плюшки фото до рецепту 5

І злегка притиснути.

Плюшки фото до рецепту 6

За допомогою ножа зробити глибокий надріз на вигині рулетика, не розрізаючи до кінця 2 см.

Плюшки фото до рецепту 7

І розгорнути дві отримані половинки рулетики цукрового стороною вгору (виходить плюшка у вигляді сердечка).

Плюшки фото до рецепту 8

Викласти плюшки на змащене маслом деко і поставити на расстойку (під час вистоювання плюшки збільшаться в розмірі).

Після вистоювання змастити плюшки яйцем або жовтком з молоком (змащувати потрібно тільки гладкі боку булочок, не зачіпаючи цукристі шари).

Плюшки фото до рецепту 9

Випікати при температурі 180? C близько 15-20 хвилин.

Готові плюшки зняти з дека, скласти в каструлю або глибоку миску, накрити чистим рушником і дати «відійти» (плюшки за цей час стануть м'якими) близько 10 хвилин.

Приємного вам апетиту!