плюшки пісні

складові

Для пісного дріжджового тіста
дріжджі (свіжі) 20-30 г
мука 6 склянок
вода 500 мл
цукор 0,5 склянки
масло рослинне 1-2 ст.л.
сіль 1 / 2 ч.л.
Для начинки
цукор (мак, дрібні родзинки або кориця — за бажанням)
рослинна олія
Для змазування готових виробів
солодкий міцний чай або рослинне масло

Загальна інформація

Загальний час приготування

4 ч
30 хвилин

Активне час приготування

1 ч
30 хвилин

Складність

Середній

Кількість порцій

6-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

приготувати пісне дріжджове тісто.

З готового тіста скачати палять і розрізати палять на кілька шматочків, вагою 80 р

Шматочки тесту підкотити в кульки і залишити на 5 хвилин.

Порада. Підкочувати тісто в кульки потрібно наступним чином: шматочок тесту розплющити в коржик і загнути краї коржика до середини, в так званий «замок». Покласти кульки «замком» вниз і залишити підійти.

Кожен кульку розкачати качалкою в коржик, діаметром 15 см.

Коржик за допомогою пензлика змастити олією і посипати цукром (на одну булочку 1-1,5 чайні ложки цукру).

Порада. Плюшки, змащені маслом, також можна посипати сухим маком, корицею або дрібним родзинками.

Плюшки пісні фото до рецепту 1

Згорнути корж в рулетик цукрового стороною всередину.

Плюшки пісні фото до рецепту 2

Скласти рулетик навпіл, щоб вигин був на середині рулетики і злегка притиснути.

Плюшки пісні фото до рецепту 3

Плюшки пісні фото до рецепту 4

За допомогою ножа зробити глибокий надріз на вигині рулетика, не розрізаючи до кінця 2 см.

Плюшки пісні фото до рецепту 5

І розгорнути дві отримані половинки рулетики цукрового стороною вгору (виходить плюшка у вигляді сердечка).

Плюшки пісні фото до рецепту 6

Викласти плюшки на змащене маслом деко і поставити на расстойку.

Після вистоювання змастити плюшки рослинною олією або міцним солодким чаєм (змащувати потрібно тільки гладкі боку булочок, не зачіпаючи цукристі шари).

Випікати при температурі 180? C близько 15-20 хвилин.

Готові плюшки зняти з дека, скласти в каструлю або глибоку миску, накрити чистим рушником і дати «відійти» (плюшки за цей час стануть м'якими) близько 10 хвилин.

Приємного вам апетиту!