Перець, фарширований рисом і овочами

складові

болгарський перець 8-10 шт
рослинне масло для смаження перцю 1-2 ст.л.
Для начинки
рис 1 / 2 склянки
помідори 1-2 шт
морква 1-2 шт
цибуля ріпчаста 1-2 шт
часник 2-3 зубчики
зелень петрушки, базиліка або кропу невеликий пучок
рослинне масло для смаження
сіль
мелений перець
Для томатного соусу-лечо
помідори 4-5 шт
болгарський перець 1 шт
цибуля ріпчаста 1 шт
часник 1-2 зубчики
кетчуп або томатний соус 1-2 ст.л.
цукор 1 / 2 ч.л.
рослинне масло для смаження
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

2 ч

Активне час приготування

1 ч
20 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

6-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Перець вимити, акуратно зрізати верхівку і видалити насінну коробку, намагаючись не пошкодити стінки перцю.

Перці ще раз промити і обсушити.

Обсмажити перці з усіх боків на невеликій кількості рослинного масла.

Перець, фарширований рисом і овочами фото до рецепту 1

Приготувати начинку.

Помідори вимити і нарізати кубиками.

Рис промити і відварити до напівготовності, близько 5-7 хвилин.

Часник очистити і дрібно порубати або пропустити через чесноковижімалку.

Зелень вимити, обсушити і порубати.

Лук очистити і дрібно нарізати.

Морква очистити і натерти на крупній тертці (або тертці для корейської моркви).

Перець, фарширований рисом і овочами фото до рецепту 2

На розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажити цибулю 3-4 хвилини.

Додати моркву і смажити ще 4-5 хвилин.

Зняти з вогню і трохи охолодити.

З'єднати у великій мисці рис, обсмажені цибулю з морквою, помідори, зелень, часник, посолити, поперчити за смаком і добре перемішати.

Перець, фарширований рисом і овочами фото до рецепту 3

Наповнити перці начинкою.

Приготувати соус-лечо.

Помідори вимити, обсушити і натерти на крупній тертці (шкірка залишиться в руках, її викинути).

Цибулю дрібно нарізати.

Болгарський перець нарізати невеликими кубиками.

Часник дрібно порубати.

У розігрітому з рослинним маслом сотейнику обсмажити цибулю і часник 2-3 хвилини.

Додати кубики болгарського перцю і обсмажувати ще 3-4 хвилини.

Покласти натерті помідори і тушкувати соус 15-20 хвилин, поки не загусне.

Додати томатний соус або кетчуп, перемішати і готувати, помішуючи 2-3 хвилини. Посолити, поперчити і додати трохи цукру, за смаком.

Перець, фарширований рисом і овочами фото до рецепту 4

У томатний соус викласти фарширований перець, накрити кришкою і готувати при слабкому кипінні близько 40 хвилин.

Перець, фарширований рисом і овочами фото до рецепту 5

При подачі полити соусом, в якому гасився перець, і посипати зеленню.

Приємного вам апетиту!

Автор записи: Пані Ірина