Паштет з курячої печінки

складові

печінка куряча 500 г
цибуля ріпчаста 1 шт
морква 1 шт
вершкове масло 50-100 г
сіль
мелений перець
яйця (зварені круто)
листя салату (для подачі)

Загальна інформація

Загальний час приготування

40 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

6-8

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Печінка вимити обсушити і нарізати невеликими шматочками.

Лук

нарізати

півкільцями.

Моркву натерти на крупній тертці.

У сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажити цибулю з морквою до напівготовності.

Додати печінку і смажити на вогні, трохи менше середнього, періодично помішуючи, 5-7 хвилин.

Паштет з курячої печінки фото до рецепту 1

Потім накрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь і тушкувати до готовності ще 10 хвилин, посолити і поперчити.

Печінка з цибулею і морквою пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері, додати шматочок вершкового масла і добре розмішати до однорідної консистенції (або ще раз пропустити через м'ясорубку).

Паштет з курячої печінки фото до рецепту 2

За бажанням, можна нафарширувати яйця печінковим паштетом.

Яйця відварити круто, очистити і акуратно розрізати кожне яйце уздовж на дві половинки.

Вийняти жовтки. Частина відкладених варених жовтків можна розім'яти виделкою, додати в паштет і добре перемішати. Кілька жовтків відкласти в сторону для прикраси.

На тарілку викласти вимиті і обсушені листя салату, на них викласти половинки яєць.

З кондитерського мішка відсадити паштет в кожну половинку яйця, зверху посипати тертими на дрібній тертці жовтками і прикрасити зеленню.

Паштет з курячої печінки фото до рецепту 3

Приємного вам апетиту!

Автор записи: Пані Ірина