Пікантна гречка з овочами

Рецепт: Пікантна гречка з овочами

Подавати гречку з овочами можна у вигляді гарніру або як самостійну страву.
Таку страву чудово підходить для приготування на дачі. Робиться воно просто і швидко і навіть в холодному вигляді не втрачає свою привабливість. Дуже зручно використовувати гречану крупу в пакетиках. Поки вона вариться, буквально по 2-3 хвилини обсмажуються овочі, що дозволяє їм зберегти аромат і свіжість. Перець чилі надає страві легку гостроту і аромат, болгарський перець і часник — пікантність, морква — солодку нотку, а томатна паста — приємну кислинку. Ось така різноманітність смакових відчуттів! Так що, поки городники прибирають свій інструмент, переодягаються і миють руки, а сусіди по дачі, скучивши за зиму, підтягуються, спокушаючи на аромати, можна приготувати це смачне і ситне блюдо.

Категорія:

Гарячі страви


Страви з круп

Інгредієнти для «Пікантна гречка з овочами»:

  • Гречана крупа

    (Ядриця гречана в пакетиках ТМ "Містраль" 180 г)

    3 пакет.

  • Цибуля ріпчаста


    150 г

  • морква


    150 г

  • Перець солодкий


    300 г

  • Перець чилі


    1 шт

  • часник

    (Опціонально)

    1 зуб.

  • Олія рослинна

    (Будь-який рафінована, у мене — оливкова)

    2 ст. л.

  • Томатна паста


    1 ст. л.

  • Сіль


    1 ч. Л.

  • Перець чорний


    за смаком

  • вода

    (Кип'ячена, тепла)

    200 мл

  • петрушка

    (Для подачі)

    1 / 4 Пуч.

Час приготування:


Рецепт «Пікантна гречка з овочами»:


Опустити три пакетика з гречаною крупою в киплячу воду, не відкриваючи їх. Накрити кришкою і варити на повільному вогні 20 хвилин. Поки вариться гречка, є 20 хвилин для приготування овочів.


Поставити розігрівати сковороду. Солодкий перець нарізати брусочками.


Морква — соломкою, перець чилі — дрібними кубиками.


Ріпчасту цибулю — четвертькольцами.


На розігріту сковороду налити рослинне масло і обсмажити в ньому нарізану цибулю протягом двох хвилин.


Додати підготовлені моркву і перець чилі. Смажити, помішуючи, три хвилини.


Додати солодкий перець, готувати протягом 3 хвилин.


Розвести томатну пасту в теплій кип'яченій воді.


Залити овочі, накрити кришкою. Готувати протягом 3 хвилин.


Дістати пакетик з гречкою, дати стекти воді, акуратно розкрити пакетик збоку і викласти гречку до овочів.


Усе з'єднати, додати сіль, перець за смаком і за бажанням подрібнений часник. Добре перемішати і вимкнути вогонь.

Подавати, посипавши петрушкою.

Пригощайтеся, на здоров'я!

Цей рецепт — учасник акції «Готуємо разом — кулінарна тиждень». Обговорення приготування на форумі — http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=6642

Автор записи: Пані Ірина

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *