Мариновані печериці (швидкий спосіб)

складові

печериці або гливи 300 г
білий винний оцет 2 ст.л.
рослинна олія 2-3 ст.л.
запашний перець 5-7 горошин
гвоздика 3-4 шт
лавровий лист 2-3 шт
цукор (за смаком) 1 / 4-1 / 2 ч.л.
часник 1-2 зубчики
зелень кропу, петрушки або кінзи
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

4 ч

Активне час приготування

20 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

3-4

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Підготувати інгредієнти.

Мариновані печериці (швидкий спосіб) фото до рецепту 1

Гриби вимити.

Великі розрізати на 2-4 частини, дрібні залишити цілком.

Часник очистити і дрібно порубати або пропустити через чесноковижімалку.

Зелень вимити, обсушити і дрібно порубати.

У сотейник або сковороду викласти гриби, влити оцет, додати сіль, цукор, запашний перець, лавровий лист, гвоздику і полити олією.

Мариновані печериці (швидкий спосіб) фото до рецепту 2

Все перемішати, накрити кришкою і довести до кипіння на середньому вогні.

Порада. Під час гасіння достатню кількість соку виділиться з грибів, і вони будуть гаситися у власному соку. Але, за бажанням, можна долити трохи води і скорегувати маринад на свій смак, додавши, при необхідності, сіль, цукор, оцет або спеції.

Після закипання, вогонь зменшити, і тушкувати, під кришкою 5-8 хвилин.

До грибів додати часник, зелень, перемішати, накрити кришкою і готувати ще 2-3 хвилини.

Поперчити свіжомеленим перцем за смаком.

Мариновані печериці (швидкий спосіб) фото до рецепту 3

Готові гриби остудити, потім охолодити в холодильнику.

Можна подавати як холодну закуску відразу або скласти в скляну банку, залити маринадом і зберігати в холодильнику.

Мариновані печериці (швидкий спосіб) фото до рецепту 4

Приємного вам апетиту!