Мариновані опеньки класичний рецепт

Раніше не цікавилася категоріями грибів, просто збирала ті, які добре знала. Яке ж було моє здивування, коли я дізналася, що опеньок відноситься до 3-ї категорії. Завжди вважала, що цей гриб один з кращих. Сказати відверто, думка про опеньках я не змінила, тому продовжую їх збирати і готувати. Пропоную мариновані опеньки по старим рецептом мого тестя. Роблю їх трохи і нечасто. Тільки тоді, коли вдається зібрати симпатичні маленькі грибочки.

складові

Для маринованих опеньків
опеньки
вода
сіль
цукор
оцет
лавровий лист
перець духмяний
парасольку кропу
листя смородини

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

Підготувати банки з кришками і добре простерилізувати.

Свіжі опеньки вимити, зрізати ніжки.

Відварити гриби в киплячій воді п'ять хвилин, воду злити.

З 1,4 кг свіжих опеньків вийшло 760 г відварених грибів.

Мариновані опеньки класичний рецепт фото до рецепту 1

Налити воду в сотейник і поставити на плиту.

Коли вода закипіла, опустити в неї гриби і знову довести до кипіння.

Мариновані опеньки класичний рецепт фото до рецепту 2

Зняти піну і додати сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець і гвоздику.

Варити до готовності, це приблизно 25-30 хвилин, коли гриби почнуть осідати.

Додати оцет, довести до кипіння і вимкнути нагрів.

Розкласти гриби в підготовлені банки «по плечики».

Мариновані опеньки класичний рецепт фото до рецепту 3

Маринад ще раз довести до кипіння разом з кропом і смородиною.

Парасольки кропу і листя смородини рівномірно розкласти по банках.

Залити банки з грибами киплячим маринадом і закрити кришками.

Приємного апетиту!

Мариновані опеньки класичний рецепт фото до рецепту 4