Мамине варення з айви


Найсмачніше на світлі варення варила моя мама з айви. Варення у неї завжди було неймовірно ароматне, бурштинового кольору, з ніжним смаком айвовий тонких часточок.

складові

норма 1,2 кг
цукор 1 кг
вода 1-1,5 склянка

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Айву вимити розрізати на 4 частини, вирізати серцевину, і порізати кожну четвертинку тоненькими шматочками

У каструлю висипати цукор, додати воду і довести сироп до кипіння. Висипати в нього часточки пйви, вимкнути вогонь і дати настоятися і просочитися протягом 8 — 12 годин.

Поставити на вогонь, довести до кипіння, проварити 5 хвилин, зняти з вогню, знову витримати 8 — 12 годин.

Втретє варити варення, поки дольки айви не стане прозорим. (10- 20 хвилин).

Гаряче варення розлити по чистим сухим банкам і закрити кришками.

Вийде гарне золотисто бурштинове варення.

У айвовое варення при бажанні можна додати волоські або мигдальні горіхи, прокип'ятити, витримати варення 10 — 12 годин перед останньою варінням. (На 1 кілограм айви знадобиться 100-150 грам горіхів

Мамине варення з айви фото до рецепту 1