Курка з овочами

По суті, в цьому рецепті родзинка в тому, що воно готується на плиті, а не в духовці. Курочка виходить дуже ніжною і соковитою.

До речі, цибуля можете використовувати і білий, і червоний, так вийде тільки смачніше!

складові

курка полтушкі
борошно пшеничне 5 ст.л.
морква 100 г
цибуля білий 2-3 шт
кетчуп домашній (або негостра аджика) 1 склянка
сіль
перець

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Курку обробити, розрізати на порційні шматки. Обваляти шматки курки в борошні, посолити, поперчити.

Курку обсмажити на олії з двох сторін (бажано робити це в глибокій сковорідці, щоб вмістити ще й овочі).

Моркву натерти на тертці, а якщо використовуєте молоду морквину або ранню, то наріжте її кільцями.

Лук наріжте кубиками.

Морква змішайте з цибулею.

Засипати курочку морквиною і цибулею, залити домашнім кетчупом. Спочатку може здатися що кетчупу замало, але курка з овочами пустять сік, тому все більш ніж достатньо!

Якщо у вас немає домашнього кетчупу, але є консервовані томати, приготуйте кетчуп з них!

Візьміть 2-3 великих консервованих помідорів, зніміть з них шкірку і подрібніть в комбайні разом з 1-2 зубчиками часнику. За бажанням додайте зелень.

Гасіть курочку з овочами під кришкою на повільному вогні до готовності.

Приємного апетиту!