Курка на пиві в духовці з перцевим соусом

Багато хто любить запікати на сімейні свята цілу курку на банку, цей рецепт вже можна вважати класичним. Сьогодні я хочу запропонувати вам трохи інший варіант такої курки, тільки приготовленої на пиві. А бонусом до курки йде перцевий дип-соус.

Весь процес ми зняли для вас на відео. Обов'язково подивіться до кінця. Відео коротеньке, на півтори хвилини

З наступаючим Новим роком! Щастя і радості в Новому Році!

складові

Для курки на пиві в духовці з перцевим соусом
курка 1 шт
пиво 1 пляшка
перець болгарський 2 шт + 1 шт
цибуля 1 шт
паприка (сушена, можна взяти копчену) 1 ч.л.
часник (сушений) 1 ч.л.
сіль (велика) 1 ч.л.
рослинна олія 1-2 ст.л.
томатний соус (або смачний кетчуп) 1 ч.л. (за бажанням)
часник 1 зубчик
сіль за смаком
цукор щіпка (за смаком і за бажанням)
гострий перчик (опціонально, тільки якщо хочете отримати гострий перцевий соус) 1 шт

Загальна інформація

Загальний час приготування

15 хвилин

Активне час приготування

1 ч
35 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

4

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

відеорецепт

Підготувати інгредієнти для Курки на пиві в духовці з перцевим соусом.

Курка на пиві в духовці з перцевим соусом фото до рецепту 1

У мисці змішати сіль, паприку і сушений часник.

Курка на пиві в духовці з перцевим соусом фото до рецепту 2

Курку змастити олією і добре натерти сумішшю спецій зовні і всередині.

Курка на пиві в духовці з перцевим соусом фото до рецепту 3

Крупно нарізати 2 болгарських перцю (попередньо видалити насіння).

Цибулину очистити і нарізати великими півкільцями.

На деко викласти перець з цибулею, трохи посолити, полити 2 ст.л. рослинного масла, перемішати і зрушити овочі до краю дека, звільняючи центр.

У центр дека поставити відкриту пляшку з пивом.

На пляшку помістити курку.

Рада

Якщо не визнаєте пиво, пляшку можна наповнити водою або ароматним бульйоном зі спеціями або, замість пляшки використовувати літрову банку.

Курка на пиві в духовці з перцевим соусом фото до рецепту 4

Запікати курку близько 60-80 хвилин, до повної готовності і до рум'яності.

приготувати перцевий соус.

Болгарський перець (1 шт) нарізати кубиками.

Часник крупно порубати.

У чашу блендера помістити болгарський перець і зубчик часнику і подрібнити до однорідності.

Якщо бажаєте отримати гострий соус, можна додати гострий перчик (або частина перчика) без насіння. Гострий перець додавайте до смаку.

До подрібненим овочам додати запечений перець з цибулею і влити соки від запікання. За бажанням, можна додати 1 ч.л. хорошого кетчупу або томатного соусу, за смаком.

Всі інгредієнти подрібнити в блендері. Приправити соус, за смаком сіллю, щіпкою цукру, за бажанням можна додати рубану зелень або ще пару зубчиків часнику.

Курка на пиві в духовці з перцевим соусом фото до рецепту 5

Готову курку подати з перцевим соусом і зеленню.

Курка на пиві в духовці з перцевим соусом фото до рецепту 6

Курка на пиві в духовці з перцевим соусом фото до рецепту 7

Приємного вам апетиту, друзі і з наступаючим Новим Роком!