Компот з яблук і груш

Рецепт: Компот з яблук і груш

Компот на швидку руку з яблук, груш і однієї сливи) Тамує спрагу влітку, насичує організм вітамінами взимку!

Категорія:

напої


Безалкогольні напої


компот

Інгредієнти для «Компот з яблук і груш»:

  • Яблуко

    (У мене асорті)

    4 шт

  • груша


    2 шт

  • зливу


    1 шт

  • цедра апельсина

    (Від одного апельсина, що не зачепіть білу частину, краще зрізати цільними смужками / шматочками)

  • Цукор

    (На кожен літр використовуйте приблизно 100 р цукру)

    300 г

  • вода

    (Профільтруйте її)

    4 л

  • Кориця

    (Додавати не обов'язково)

    за смаком

Час приготування:


Рецепт «Компот з яблук і груш»:


Фрукти необхідно ретельно вимити.
Якщо вони магазинні — краще обдати їх гарячим струменем, щоб змити воскову плівку.


Фрукти розрізати кожне на 6-8 частин (не дуже маленькі, щоб не перетворити все в кашу). Видалити з них серцевину і черешки


Пересипати нарізані фрукти в окремий посуд, засипати цукром і дати трохи постояти.
Поки фрукти наполягають, слід закип'ятити 4 літра води.

У компот при вариві, в будь-якому випадку, можна буде додати цукру, якщо Вам здасться мало.


Коли рідина закипить, зацукровані часточки потрібно акуратно опустити в каструлю. Вогонь зменшити і при повільному кипінні варити 10-15 хвилин (в залежності від сорту яблук), поки яблука не стануть м'якими. Під кінець варіння в компот покласти цедру лимона, апельсина або корицю. (Я використовувала зацукровану цедру апельсина — такі собі цукати, викладу пост і про них).

Відключити вогонь, закрити кришкою.


Компот можна подавати як в теплом, так і в холодному вигляді!
Раджу дати компоту настоятися 2-4 години, тоді смак стане більш насиченою.
Слива надає напою теплий колір.

Приємного апетиту!

Компот з яблук і груш

Рецепт: Компот з яблук і груш

Компот на швидку руку з яблук, груш і однієї сливи) Тамує спрагу влітку, насичує організм вітамінами взимку!

Категорія:

напої


Безалкогольні напої


компот

Інгредієнти для «Компот з яблук і груш»:

  • Яблуко

    (У мене асорті)

    4 шт

  • груша


    2 шт

  • зливу


    1 шт

  • цедра апельсина

    (Від одного апельсина, що не зачепіть білу частину, краще зрізати цільними смужками / шматочками)

  • Цукор

    (На кожен літр використовуйте приблизно 100 р цукру)

    300 г

  • вода

    (Профільтруйте її)

    4 л

  • Кориця

    (Додавати не обов'язково)

    за смаком

Час приготування:


Рецепт «Компот з яблук і груш»:


Фрукти необхідно ретельно вимити.
Якщо вони магазинні — краще обдати їх гарячим струменем, щоб змити воскову плівку.


Фрукти розрізати кожне на 6-8 частин (не дуже маленькі, щоб не перетворити все в кашу). Видалити з них серцевину і черешки


Пересипати нарізані фрукти в окремий посуд, засипати цукром і дати трохи постояти.
Поки фрукти наполягають, слід закип'ятити 4 літра води.

У компот при вариві, в будь-якому випадку, можна буде додати цукру, якщо Вам здасться мало.


Коли рідина закипить, зацукровані часточки потрібно акуратно опустити в каструлю. Вогонь зменшити і при повільному кипінні варити 10-15 хвилин (в залежності від сорту яблук), поки яблука не стануть м'якими. Під кінець варіння в компот покласти цедру лимона, апельсина або корицю. (Я використовувала зацукровану цедру апельсина — такі собі цукати, викладу пост і про них).

Відключити вогонь, закрити кришкою.


Компот можна подавати як в теплом, так і в холодному вигляді!
Раджу дати компоту настоятися 2-4 години, тоді смак стане більш насиченою.
Слива надає напою теплий колір.

Приємного апетиту!