Кекс сирний «Воронезький» за ГОСТом

Як я можу не розповісти про рідне, мій найулюбленіший кексі, він не нудотно солодкий, у нього смак і запах згущеного молока. Група сирних кексів в збірниках ГОСТів — найменш численна і незвичайна. У ній всього чотири види кексів, всі вони готуються на основі пишного сирного крему: кекс «Дитячий», кекс «Сирний», кекс «Сирний з родзинками» і «Воронезький». Тісто для "Воронезького" кексу унікально, воно відрізняється від інших трьох тим, що в ньому виключно мало жиру і яєць.

Категорія:

випічка


Вироби з тіста


Кекси

Інгредієнти для «Кекс сирний" Воронезький "за ГОСТом»:

  • Борошно пшеничне

    /

    Борошно


    200 г

  • Сир

    (9%)

    150 г

  • Вершкове масло

    ((Розм'якшене) по ГОСТ маргарин, але не рекомендую)

    54 г

  • Цукор

    (Краще мелкокристаллический)

    150 г

  • Куряче яйце

    (Приблизно 2 маленьких яйця)

    88 г

  • сода

    (Без гірки)

    1 / 4 ч. Л.

  • Розпушувач тіста


    1 ч. Л.


Рецепт «Кекс сирний" Воронезький "за ГОСТом»:


Я завжди печу 2 порції. Заздалегідь необхідно підготувати продукти та зважити інгредієнти. Яйця і сир повинні бути кімнатної температури, масло розм'якшене.
Головне, дотримуватися технологію приготування, і, я впевнена, у вас вийти справжній "Воронезький" кекс.
Для цього збиваємо вершкове масло. Поступово додаємо половину цукрового піску. Збивати 10 хвилин до повного розчинення цукру і отримання гладкої структури.


Якщо у вас сир крупінчатий, перетворити в пастоподібні стан за допомогою блендера, обов'язково потрібна гладка структура. Додати сир в масляну суміш, добре збити.


Окремо збити яйця і решту цукру до кремообразной пишний маси і повного розчинення цукру.


Яєчно цукрову масу влити в сирно-масляний крем і розмішати.


Додати соду, перемішати, висипати просіяне борошно з розпушувачем.


Добре перемішати, але не треба захоплюватися, досить міксером секунд 30, якщо ви бачите, що тісто однорідно, то все, вистачить. Вийде пишне, гладке, досить важке вологе тісто.


За ГОСТом кекс "Воронезький" — овальний ваговій кекс, поверхня нерівна, обсипана цукровою пудрою. У мене таких форм немає. Для подвійної порції я беру форму діаметром 26 см, нарощуванню за допомогою пекарської папери трохи борту.
!!! для однієї порції ви можете взяти звичайну прямокутну форму 21х12см !!
Тестом заповнюємо форму на 2 / 3 частини, розрівнюємо лопаткою, і трохи необхідно постукати формою об стіл для більш повного заповнення тестом і виходу повітря.


Випікати 55-60 хв при температурі 160-170 градусів в добре розігрітій духовці. Якщо ви бачите, що верх кексу став зарумяніваться завчасно, то просто накрити фольгою верхівку. Кекс готовий, якщо дерев'яна паличка виходить сухою.


Готовий кекс необхідно покласти на решітку до повного охолодження і дати йому "дозріти" ще 3-6 годин. Зверху кекс обсипають цукровою пудрою. Смачного!

Автор записи: Пані Ірина

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


Rozetka UA