Картопляна запіканка з фаршем "Пастуший пиріг"

Пастуший пиріг (Shepherd's pie) готується швидко і просто, і неодмінно порадує вашу сім'ю простотою приготування і своїм смаком!

складові

Для начинки
фарш м'ясний (баранина, яловичина, телятина, свинина, курка, індичка) 500 г
цибуля 1 велика шт
морква 1 велика шт
зелений горошок (заморожений) 100 г (велика жменя)
часник 3 зубчики
розмарин, чебрець по щіпці
томатний соус (або томатна паста) 2 ст.л. (за смаком)
рослинне масло для смаження
сіль, мелений перець
Для картопляного пюре
картопля 500-700 г
вершкове масло 1 ст.л.
молоко 70-100 мл
сир (пармезан, чеддер або будь-який, який є під рукою) 20 г
жовтки 1-2 шт
сіль
мелений перець
Для посипання поверхні запіканки
сир 20 г

Загальна інформація

Загальний час приготування

1 ч

10 хвилин

Активне час приготування

25 хвилин

Складність

легкий

кухня

Британська

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Підготувати інгредієнти.

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 1

приготувати картопляне пюре.

Картопля вимити, очистити, покласти в каструлю, залити водою, відварити до готовності, в кінці посолити. Відвар злити.

Картопля розім'яти в пюре. Додати вершкове масло, гаряче молоко і добре перемішати.

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 2

Покласти жовтки, сіль, перець, за смаком, ще раз перемішати.

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 3

Додати тертий сир, перемішати.

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 4

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 5

приготувати м'ясну начинку.

М'ясо вимити, обсушити паперовими рушниками і прокрутити на м'ясорубці.

Цибулю, моркву і часник очистити.

Цибулю нарізати дрібно.

Морква нарізати маленькими кубиками (половину моркви можна натерти на тертці).

Часник порубати.

У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю 2-3 хвилини.

Додати моркву і обсмажити ще 2-3 хвилини.

Додати фарш, і, розминаючи, його виделкою або лопаткою, обсмажити близько 4-5 хвилин, на середньому вогні.

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 6

Додати в фарш рубаний часник, по щіпці розмарину і чебрецю, томатний соус, зелений горошок, приправити сіллю і перцем.

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 7

Все перемішати і готувати 3-5 хвилин, до загусання соусу.

Порада:

Можна додати до фаршу пару ложок борошна, влити бульйон або воду і уварити соус близько 10-15 хвилин, на слабкому вогні, до загусання — так він вийде більш густим, насиченим і ароматним.

Також, можна додати в соус трохи червоного вина і Вустерского соусу, за смаком, це теж зробить його смак більш насиченим і яскравим.

Готовий фарш спробувати на смак і, при необхідності, скорегувати смак сіллю, перцем або цукром.

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 8

Викласти фарш у форму для запікання.

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 9

Зверху розподілити картопляне пюре.

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 10

Посипати тертим сиром.

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 11

Запікати в заздалегідь розігрітій до 180ºC духовці, близько 25-30 хвилин, до рум'яності.

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 12

Картопляна запіканка з фаршем & quot; Пастуший пиріг & quot; фото до рецепту 13

Приємного вам апетиту!

Автор записи: Пані Ірина