Картопля з фаршем запечені під сиром

Ця страва досить легке і просте в приготуванні. В результаті отримуємо ситний і смачний обід з хрусткою сирною скоринкою

складові

картопля (~ 800-900 г) 8 шт
цибулина 1 шт
фарш (у мене був змішаний свинина / яловичина) 500 г
сухарі паніровочні 3 ст.л.
томатна паста 2-3 ст.л.
яйце 1 шт
болгарський перець 1 шт
сир для запікання
сіль, перець, зелень
чебрець за бажанням

Загальна інформація

Складність

легкий

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Духовку розігріваємо до 200 градусів.

Закип'ятити в каструлі воду, посолити. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо.

Картопля з фаршем запечені під сиром фото до рецепту 1

Варимо протягом 5 хвилин. Зливаємо воду.

Поки вариться картопля, нарізаємо дрібно цибулю. Болгарський перець чистимо і нарізаємо на дрібні квадратики. Додаємо у фарш цибуля, яйце, панірувальні сухарі, томатну пасту і все добре перемішуємо. Потім додаємо перець, можна зелень за бажанням, солимо, перчимо і знову все добре перемішуємо.

Картопля з фаршем запечені під сиром фото до рецепту 2

Форму для випікання змастити трохи олією. Викласти картоплю і фарш. Я викладала фарш хаотично невеликими порціями, можна звичайно і рядами все викласти. Посипаємо сиром.

Картопля з фаршем запечені під сиром фото до рецепту 3

Відправляємо в духовку на 30-40 хвилин. Ось готову страву.

Картопля з фаршем запечені під сиром фото до рецепту 4

Старша дитина мені говорить, що це блюдо нагадує йому піцу

Картопля з фаршем запечені під сиром фото до рецепту 5

Картопля з фаршем запечені під сиром фото до рецепту 6

Смачного

Автор записи: Пані Ірина