Ханум (паровий рулет з картоплею)

складові

Для тіста (на 2 рулету)
мука 300 г (+ трохи на підпис)
вода 180 мл
рослинна олія 1 ст.л.
сіль 1 ч.л.
Для начинки
картопля 4-5 шт (700-800 г)
цибуля ріпчаста 2-3 шт
сіль за смаком) 1 / 2 ч.л.
рослинна олія
мелений перець
Для томатного соусу
помідори (свіжі або заморожені, або консервовані томати у власному соку — 1 банку [чистий 5-6 шт
цибуля ріпчаста 0,5-1 шт
болгарський перець 0,5-1 шт
часник 1-2 зубчики
рослинна олія 2 ст.л.
цукор 0,5-1 ч.л. (за смаком)
сушена зелень чебрецю або базиліка (можна трохи меленого коріандру)
свіжа зелень петрушки, кінзи або базиліка для соусу і для подачі
сіль
мелений перець (або щіпка кайенского перцю)

Загальна інформація

Загальний час приготування

2 ч

Активне час приготування

40 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

4-6

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Підготувати інгредієнти.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 1

приготуватитісто.

У миску просіяти борошно, додати сіль і рослинне масло.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 2

Влити воду.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 3

Перемішати дерев'яною ложкою і замісити тісто.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 4

Вимісити тісто на столі близько 3-5 хвилин, загорнути в харчову плівку або накрити мискою і залишити вилежатися на 40 хвилин при кімнатній температурі.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 5

приготувати начинку.

Картопля вимити, очистити і нарізати тонкою соломкою або маленькими кубиками (можна натерти на тертці Бернера, тертці для корейської моркви або крупній тертці; від виду нарізки / натирання картоплі буде залежати консистенція і смак рулету).

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 6

Лук очистити і нашаткувати тонкими півкільцями (або четвертькольцами).

З'єднати цибулю з картоплею, поперчити свіжомеленим перцем (не солити (!), Щоб картопля не пустив сік) і перемішати.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 7

Тісто розділити на 2 рівні частини.

Одну частину тіста загорнути в харчову плівку і відкласти.

Другу частину розкачати в тонкий пласт (чим тонше, тим смачніше і ніжніше вийде ханум).

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 8

Рясно змастити тісто олією.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 9

Викласти половину начинки і рівномірно розподілити по поверхні тесту, відступивши трохи від країв, а з одного краю залишивши близько 7-10 см.

Картопля посолити і полити 2-3 столовими ложками рослинного масла.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 10

Згорнути нетугой рулет.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 11

Таким же чином приготувати другий рулет.

Воду в мантоварке довести до кипіння.

Добре змастити олією піддони мантоварки, щоб ханум не прилип.

Рада

Ханум можна готувати в пароварці або мультиварці.


Акуратно, намагаючись не порвати, викласти рулет на піддон.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 12

Готувати на пару 45-50 хвилин.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 13

Приготування в мультиварці: в каструлю мультиварки налити 1,2 л води.

Викласти рулет (два водночас не помістяться) на змащений маслом піддон для пара.

Встановити програму «Пар» і час приготування 45 хвилин.

приготувати томатний соус.

Лук очистити і дрібно нарізати.

Часник очистити і дрібно порубати.

Болгарський перець вимити, видалити серцевину з насінням, ще раз промити і нарізати маленькими кубиками.

У сотейнику розігріти трохи рослинного масла, викласти цибулю, трохи посолити і обсмажити 3-5 хвилин, до м'якості.

Додати болгарський перець і рубаний часник, перемішати і обсмажити 1 хвилину.

Покласти нарізані кубиками помідори без шкірки або томати у власному соку разом з соком і, за бажанням, додати сушені трави (чебрець, базилік, можна трохи меленого коріандру).

Готувати соус при слабкому кипінні близько 15 хвилин, періодично помішуючи (цілі томати у власному соку розминати дерев'яною ложкою під час приготування або нарізати невеликими шматочками кухонними ножицями).

За смаком соус посолити і додати цукор, можна трохи свіжомеленого чорного перцю або маленьку дрібку кайенского перцю.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 14

Зняти соус з вогню, за бажанням, остудити і додати рубану зелень петрушки, кінзи або базиліка.

Готовий ханум акуратно викласти на блюдо і нарізати порційними шматками.

Посипати ханум рубаною зеленню петрушки, кінзи або зеленою цибулею і подати з томатним соусом.

Ханум (паровий рулет з картоплею) фото до рецепту 15

Порада. Для непісним варіанту, готовий ханум можна рясно змастити вершковим маслом, а можна і додати вершкове масло в сам рулет в процесі приготування.

Готовий рулет можна подати зі сметанним соусом. Для цього сметану з'єднати з рубаним часником, зеленню, сіллю і перцем свіжомеленим.

Також, ханум можна готувати з м'ясом і картоплею. Для цього, частина картоплі замінити нарізаною дрібними кубиками бараниною (з додаванням курдючного сала) або свининою. І обов'язково багато цибулі! Тоді рулет вийде соковитим і смачним 😉

Приємного вам апетиту!