Гусь, запечений з яблуками

Ніжне м'ясо в хрусткій скоринці

складові

тушка гусака 1 шт
Яблука 1-2 кг
Сіль
перець
спеції

Загальна інформація

Складність

Середній

кухня

Українська

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Ми завжди на великі свята купуємо величезну тушку домашнього гусака. Саме з домашнього виходить дуже смачно.

Гуся вимити й обсушити.

У тарілочці змішати сіль, чорний мелений перець, спеції для м'яса, або на ваш розсуд і смак, головне, щоб ці спеції не містили солі, а склад був з натуральних трав.

Дуже добре, з усіх боків і всередині натерти гусака цією сумішшю.

Яблука для гусака потрібні кислі або кисло-солодкі. Розрізаємо їх на 4 частини, видаляємо насіння і хвостики.

Дуже щільно фаршируємо гусака яблуками. З боків теж розкласти яблука.

Ми залишаємо гусака для просочення на кілька годин. Краще загорнути в харчову плівку і залишити на ніч.

Потім ставимо в розігріту духовку і запікаємо кілька годин.

Гусь, запечений з яблуками фото до рецепту 1

Під час запікання, коли гусак тільки почне підрум'янюватися, гусака треба кожні 10-15 хв. рясно поливати столовою ложкою жиром, в якому він лежить. Тоді він не пересохне і м'ясо буде ніжним.

Гусь, запечений з яблуками фото до рецепту 2

Подавати на стіл разом з яблуками, вони теж дуже смачні.

На гарнір можна подати що завгодно — пюре, гречку, макарони лібофрі.

Приємного вам апетиту.

Гусь, запечений з яблуками фото до рецепту 3