голубці ледачі

складові

фарш (свинина + яловичина) 500 г
рис 0,5 склянки
цибуля ріпчаста 1 шт
капуста (половинка невеликого качана)
яйця 1-2 шт
пластівці вівсяні 2-3 ст.л.
мука 4-6 ст.л.
томатний соус 1-2 ст.л.
сіль
мелений перець

Загальна інформація

Загальний час приготування

1 ч

20 хвилин

Активне час приготування

30 хвилин

Складність

легкий

Кількість порцій

3-4

Таблиця мір і ваг
Таблиця мір і ваг

Покроковий рецепт з фото

Рис відварити до готовності.

Півкачана капусти розрізати на 3-4 частини і відварити в киплячій воді 5мін. Потім капусту прокрутити на м'ясорубці або подрібнити в комбайні.

У фарш додати відварений рис, пропущену через м'ясорубку капусту, терту на дрібній тертці цибулину, яйця, сіль і перець.

Голубці ледачі фото до рецепту 1

Рада

За бажанням, в фарш можна додати 2-3 столових ложки вівсяних пластівців.

Фарш добре перемішати руками і сформувати котлети.

Котлети обваляти в борошні і обсмажити на розігрітій з рослинним маслом сковороді з двох боків до утворення рум'яної скоринки.

Голубці ледачі фото до рецепту 2

Коли скоринка утворюється, додати в сковороду томатний соус, долити воду, щоб вода майже повністю покривала голубці і тушкувати на середньому вогні до готовності. Подавати зі сметаною.

Рада

Рада 1. Ледачі голубці, також можна запекти в духовці: змастити форму для запікання олією, викласти обсмажені з двох сторін голубці, залити соусом з томатної пасти, сметани і води і запікати до готовності.

Рада 2. Є ще один варіант ледачих голубців: фарш змішати з прокрученої на м'ясорубці відвареної капустою і промитим рисом, посолити, поперчити. Все покласти в гусятницю, додати томатний соус і воду. Гасити до готовності, періодично помішуючи, щоб не пригоріло. Подавати зі сметаною.

Приємного вам апетиту!

Автор записи: Пані Ірина