Гнізда з макаронів з фаршем

Рецепт: Гнізда з макаронів з фаршем

Гнізда з макаронів з фаршем і помідорами, запечені в духовці під сирною скоринкою — відмінне блюдо для Вашої столу!

Категорія:

Гарячі страви


Страви з фаршу


Гарячі страви з м'ясного фаршу

Інгредієнти для «Гнізда з макаронів з фаршем»:

  • спагеті

    (Зручніше використовувати готові гнізда з макаронів (продаються в магазині))

    1 / 2 упак.

  • фарш м'ясний

    (Можна використовувати будь-який фарш на Ваш смак)

    300 г

  • помідор


    1 шт

  • Цибуля ріпчаста


    1 шт

  • часник


    5 зуб.

  • спеції

    (Сіль, перець і інші спеції на Ваш смак)

  • сметана

    (Можна замінити майонезом)

    100 мл

  • кетчуп


    50 мл

  • сир твердий


    100 г

Час приготування:

Рецепт «Гнізда з макаронів з фаршем»:


Відваріть гнізда або спагетті (з яких в подальшому сформуємо наші гнізда) до повної готовності. Акуратно дістаньте гнізда за допомогою шумівки і викладіть їх на попередньо змащений маслом деко. Якщо Ви використовуєте спагетті, злийте воду, дайте їм злегка охолонути і сформуйте гнізда.
Наведіть соус, змішавши сметану, кетчуп, сіль і спеції. Потім змастіть гнізда приготованим соусом (це не дасть їм засохнути і додасть своєрідний смак).
Невелика кількість приготованого соусу залиште на майбутнє! 🙂


У м'ясний фарш додаємо цибулину, пропущену через м'ясорубку (або терту на тертці), сіль, спеції (я додаю трохи хліба, розмоченого у воді — м'ясо стає більш в'язким і менш жирним).
Потім формуємо невеликі м'ясні коржі товщиною 0,5-1 см.


Укладаємо м'ясні коржі поверх наших гнізд.


Нарізаємо помідор невеликими шматочками (враховуйте розмір помідора і кількість гнізд).


Укладаємо часточки помідор поверх наших гнізд. У соус, що залишився додаємо невелику кількість води (приблизно 70 мл) і акуратно, не зачіпаючи гнізд, вливаємо на деко. це не дасть нашим гнізд пригоріти і підсохнути в процесі приготування.


Відправляємо деко з гніздами в попередньо розігріту до 200 'С духовку на 20-25 хвилин (ступінь готовності страви визначається по готовності фаршу). Тим часом натерти сир, до нього можна додати тертий часник і дрібно посічену зелень (за бажанням).


За 5-7 хвилин до готовності посипаємо приготовленої сирно-часниковою сумішшю наші гнізда і відправляємо в духовку до утворення золотистої скоринки.


Простота нашої готування — ось у чому смакоти виверти!

Приємного вам апетиту!

Автор записи: Пані Ірина

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *